Oma blogiluettelo

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Lähteekö jäät vai ei Vapuksi - sama se

                                                   Sarpanevan jäätä pyrkii rantakiville


Vaikuttaa että W3LPL on cw-skimmeriin säädetty sopivat asetukset  ja tulokset siirtyy heti dx-clusteri verkkoon ja tämä tapahtuu 24h. Ei kukaan tuota hommaa jaksa tehdä vuorokausitolkulla ja manuaalisesti. Kokeile Telnet clusteriin komennolla ”sh/dx by w3lpl” saat 10 vihjettä eri bandeilta siellä kuulluista asemista ja kaikki puoliharvinaisia tai meneillään olevia pedioita.

T31Akeskiseltä Kiribatilta on ollut suunnitelmien vaihtoa eri syistä, nyt ovat saaneet nettiin päivityksiä lokista. Tänään keskiviikkona olivat hyvään kelipiikki aikaan 15m ja signaalia oli , olisin toivonut 12m  aktiviteettia samaan aikaan, muutama tuntia aikaisemmin kyllä oli, mutta ei nyt.

W6 kiittivät 7 bandin yhteyksistä, täällä vain uneksitaan sellaisista. Ja luetaan heidän tietoiskuja jossa kerrotaan, miten se eka yhteys on täällä pohjoisilla reunoilla tärkeää, ei ne seuraavat bandit. Vanha totuus että dx-peditiolta kyllä kotiin saadaan aina hyvä yhteydet ja se aika on jostain pois. Parempi etten sano pahasti, tätäkin lokia luetaan ja käännetään google avulla, yllättävissä paikoissa, jossa suomea ei takuusti muuten ymmärretä.


GW4BKG, Steve, ja 5B4AHJ, Alan etsivät vanhoja kopioita Geoff
Wattsin DX News Sheet. Erityisesti he etsivät # 1-7, 9-16
ja 34-113 loppuun sarjaan. Jos voit auttaa, ota yhteyttä Steve



Misa pienhiukkaskiihdytintä taas sytytellessä, kuulin tutun tuntuisia ääniä järveltä Kuikka oli ilmestynyt läheisen lahteen soidin huutojaan kajauttelemaan ja siipiään veteen lyömään, kuin olisi lentoon lähdössä. Ja yllätykseni vastarannalta tuli vastaus soidin huutoon saman lajin edustajalta, tuttuja huutoja vuosien varrelta. Viestin sisältö jäi arvailujen varaan, toivottavasti heinäkuun lopulla taas pari poikasta on parilla mukana, joille muikkuparvea harventavat.

lisäys 28.4.2011 klo 8.00

http://repovesi.wordpress.com/2011/04/27/jaiden-lahtoaika-repovedella/


73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut




Ei kommentteja: