Oma blogiluettelo

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kalakukko 2011 oli 1. Suomen Mestaruuskisa

                                                              Piirros Emilia 7v

Kalakukon 2011 joka kuitenkin oli 1. Suomen Mestaruuskisa. Olin minäkin mukana ssb:llä kisassa kutsulla OH5R luokka oli 40m single. Siellä kuunneltuna ainakin OH9R ( tunnettu myös kutsulla OH9RI) ja OH2BP voisin olettaa olleen samassa luokassa, koska ahkerasti kutsuttiin ja juoksevat numerot oli samoilla kymmenillä kaiken aikaa. Jos oli myös 80 mukana oli juokseva numero toisilla kymmenillä tai jopa sadalla.

Eka tunti oli selvästi heikompi yhteyksien kuin kertoimien suhteen, hyvää OH keliä oli kaiken aikaa. Oletan että vanhasta muistista ei 40m pidetty helppona OH bandina, jota se näillä pilkuilla jo on. Toisella tunnilla alkoi jo yhteyksiä syntyä selvästi paremmin, asemia oli yleensä bandilla.

Saattoi pohjoisesta olla hyötyä heikkoja etelän asemien työskentelyssä, ainakin ne varmaa houkutti isoilla signaaleilla vastaamaan, paremmin kuin täältä etelästä 100w signaalit, jota itse edustin. Lopussa OH7-asemien signaalit selvästi painui, olikohan syynä 3 elm yagini joka sojotti vain jenkkilän suuntaan. Kylki sinne OH7 suuntaan, jos näillä etäisyyksillä ja tuolla puomin pituudella mitään suuntakuviota syntyy.

Sitkeä huutelu 7075 toi viimeminuuteilla muutaman pienellä juoksevalla numerolla  varustetuja asemia lokiin, selvästi lokipakottomuuden syytä - ei paha.

Joensuun kerholle OH7AB onnittelut aktiivisesta kehitystyöstä kotimaan kisojen pelastamiseksi ja selvistä toimenpiteistä. Kyselyt ovat kyselyjä, ja vastauksien arvo nolla jos ne jäävät arkistoon. Joensuussa ne rohkeasti ja mielikuvitusta käyttäen heti toteutettiin – hienoa. 


73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut




Ei kommentteja: