Oma blogiluettelo

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

DX-workkijan hyviä ominaisuuksia

                                Kausala kevät 2011. Kuva Kari OH5XT


Kun T31A 20m cw:llä sen taas huomasi, jos asema tulee hyvin luettavasti, koko EU lukee, pile on levinnyt laajalle alueelle jopa10 ylös. Tulee nopeasti turhautumisia, jos ei saada heti yhteyttä.

Siirrytään taajuudelle virittämään ja muuta häiriötä aiheuttamaan. Jos vielä muutamalle taajuudella kutsujalle annetaan raportti, kuin olisi kyseessä taajuudelta ottaminen. Vaikka kyseessä on vain tahallinen piruilu taajuudella kutsujalle. Heti tulee muitakin taajuudella kutsujia, ja ennen kuin tilanne normalisoituu on taajuudella käydyn taistelun ansiosta pitkään se on ollut lukukelvoton. Vaikka oikea pileuppi asema on kaikenaikaa ottanut edelleen upista. Ja worrkinut EU ulkopuolisia asemia, koska EU mekastaa taajuudella.

Kyllä kokeneen dx-työskentelijän ominaisuuksiin kuuluu, tunnistaa pileuppi asema, voimakkuudesta, dx-saudista, ja tyylistä kuitata yhteys ja käytetystä nopeudesta. Ja sen oppii vain kuuntelemalla kyseistä pileuppia. Erittäin harvoin pileuppi asemalla menee vfo ristiin ja aloittaa taajuudelta ottamisen, kesken upista ottamisen.

Ehkä uudelle bandille siirtymisen yhteydessä saattaa dx-asema ottaa omalta taajuudelta, ennekuin kunnon pileuppi ehtii syntyä. Yleensä se on aika joka kuluu ennen ekaa dx-vihjettä, tarpeeksi harvinaisella asemalla ei sitäkään.

15m ssb oli yksi T31A tällä asemalla sitä ongelmaa ollut, signaali oli hintelä ja EU valitti vihjeissä ettei sitä kuule, täälläkin oli tosihintelä ja taajuudelta siinä yhteyksiä tankattiin. Niiden harvojen EU asemien kanssa jotka sitä kuuli. Ei ollut virittäjää ja muuta häiriköintiä.

On ollut tarjontaa ja keliä Pacifikilta 3D2IR, T31A , Caribialta FJ/OH2YL ja Afrikasta useita asemia.

Ei  ehtinyt keli nousta tänne ainakaan 10m nousta FJ/OH2YL, paikallinen auringon lasku on 17.55 utc, johon pitäisi sattua mahdollinen kelipiikki 



Athos video




73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut


Ei kommentteja: