Oma blogiluettelo

torstai 28. huhtikuuta 2011

Kertausta DXCC-maiden muutoksista


Pilkkujen lisääntyessä, on moni dx-workkija taas herännyt mahdollisesti vuosia jatkuneesta unesta ja katsellut lokiaan vuosien  varrelta ja ihmetellyt, mikä minun oikea DXCC - maiden määrä nyt on ja mitä muutoksia mahdollisesti tällä välillä on mahdollisesti tapahtunut. Tässä viime vuosien muutoksia.

St Barthelemy (FJ) on lisätty DXCC-maalistaan 14.12.2007.

Alankomaiden Antilleilla tehtiin hallinnollinen muutos 10.10.2010, minkä seurauksena Curacaosta ja St. Maartenista tuli itsenäisiä maita Alankomaiden sisällä ja Bonairesta, Sint Eustatiuksesta sekä Sabasta Alankomaiden kuntia.

Tämän seurauksena DXCC-listalta  poistetaan maat PJ2, 4, 9 Bonaire, Curacao (Neth. Antilles) ja PJ5-8 St. Maarten, Saba, St. Eustatius.

Listalle  lisätään seuraavat maat: (1) Curacao (PJ2); (2) Sint Maarten (PJ7); (3) Saba (PJ6) & St Eustatius( PJ5) ja (4) Bonaire (PJ4). Yhteydet hyväksytään 10.10.2010 klo 0400 UTC alkaen.

DXCC-awardiin (ja OH tilastoihin ) hyväksytään päivitykset uusien maiden osalta 1.1.2011 alkaen.

lähde:
sral bulletiinit, uusien maiden prefiksit ja OH-tilastot huomautuksen olen itse lisännyt


OHDXF pitää OH-tilastoja yllä, uudet tarkennetut säännöt löytyvät heidän sivuiltaan.



DXCC-awardin säännöt ja muu tarvittavat tietous löytyy ARRL sivuilta, joiden periaatteita myös OH listoilla noudatetaan.


John OH5NZ on valtuutettu tarkastamaan qsl-kortia DXCC- awardiin.  Yleensä tilaisuudet ovat olleet kesäleirien yhteydessä.



Repoveden kansallispuiston uutisia Repojotos tuottamana




73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut




Ei kommentteja: