Oma blogiluettelo

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Ei Anne FJ/OH2YL pärjää signaalissa isolle kontestiasemalla

                                   Kevät 2011 Kausalassa. Kuva Kari OH5XT


Carsten PJ2/DL6LAU oli 28009  ja Anne FJ/OH2YL oli 28004, sunnuntai ehtoolla paikallisen auringonlaskun aikana  10m cw:llä .  Annea on edes kuullut, mutta Carsten  pihisi, ei kunnolla lukenut. Kelipiikki on kyllä vähän ennen paikallista auringon laskua, Timo OH5KW kaupungin toiselta laidalta taisi pitää Cartsteenin kanssa yhteyden.  Tuon lännen suunta on täältä vähän mäkinen, joten selvästi ei sinne täältä ole sellaista menoa kuin SP Pacifikille joka aukeaa suoraan järvelle ja nyt vielä jään luikastama.

Carsteen on käsittääkseni PJ2T isolla kisa-asemalla jossa on alumiinia taivaalla ja jos sieltä ei tuon parempaa signaalia saada tänne niin ei ihme ettei Anne butternutilla samaan yllä.



Juha OH1ND kertoi  kuulleensa Annen 10m, muutaman sekunnin. Ja kaikki nämä paikallisen auringonlaskun aikoihin tai muutamaa minuuttia  sitä ennen.



Kalakukossa 2011 workittiin kuitenkin Suomen Mestaruuksista, olivat Joensuussa tehneet sellaisen päätöksen. Olin itsekin yllättäen ssb mukana 40m singlessä kutsulla OH5R , ei pitänyt sopia päivän aikatauluun, mutta hyvin sopikin. Aloitus varttitunnin varoitusajalla, reilut 100 yhteyttä ja toistaiseksi tuntematon määrä kertoimia, eka tunnilla kaikki maakunnat , paitsi (PH) Päijät-Häme. Hyvät oli 40m kotimaan kelit ja 100w hyvin riitti. 40m näkövinkkelistä asemia oli hyvin liikkeellä. Juoksevista numeroista voisi päätellä että 200 yhteyden pintaan siellä on kärki workkinut ja se on hyvin.




73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut




Ei kommentteja: