Oma blogiluettelo

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Repoveden kansallispuiston Lapinsalmen riippusilta


Pilkut ja Solarflux hyvin nousseet ja hf-kelit samasta syystä. 3C0C ollut viime yönä 3505 joten kyllä on taas kutsujia riittänyt, ehkä pahimmat häiriköt ovat olleet nukkumassa tai riehumassa muilla areenoilla. Minäkin nukuin ja hyvin.

12 m cw kelpaa edelleen, vain neljä vihjettä siltä bandilta joista ainakin kolme on ollut rytyllä, kerran olen korvin kuullut sen toisen rytty aseman jota vahvasti epäilin 3C0C signaaliksi voimakkuuden perusteella, verkkaista oli pileuppi silloin. Antenni ollut jo muutaman päivän Annobonille joten täällä ollaan valmiita. MUF kävi jo eilen reilussa 30 Mhz iltasella, keliä olisi koska asema vain tulee 12 tai 10m bandeille.

116 aseman, lähinnä ranskalaisten operaattorien pitämiä. mm, 3C3CR jne Logs en ligne - Les Nouvelles DX
http://lesnouvellesdx.fr/voirlogs.php

Hyttysten torjuntaan tai niiden lisääntymisen ehkäisyyn annetaan ohjeita, kaikki pienetkin vesi lätäköt pitää kuivata. Viitataan jopa kevytpeitteiden päälle kertyneestä sadevedestä. Minulla on vähän isompi ongelma, tähän tontin alaosaan rajoittuu järvi jossa on neliökilometritäin avovettä.

Tämän järvenpinta on nykyisen tietämyksen mukaan keskimäärin 95,4 m merenpinnasta ja keskisyvyys 15,6 metriä. Vuoden 1923-1924 peruskartassa järven korkeudeksi meren pinnasta on merkitty 72,1 metriä ja silloin oli järvestä lähtevässä joessa toimiva mylly patoineen. Ja nyt sitä patoa ei ole. Vai oliko silloin joku muu tarkoitus tuolla merkinnällä järvien kohdalla. Nykyisinkin virtaamien suunta on sama kuin noiden vanhojen merkintöjen pohjalta voi olettaa, sinne Kymijokeen kaikki täältä menee. Vain onko maan nousema ollut täälläkin noin voimakas – tuskin.

Linkki

Etela-karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti Paikallinen siitepölytilanne
http://www.ekay.net/index.php?group=00000031&mag_nr=7

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: