Oma blogiluettelo

torstai 10. kesäkuuta 2010

Bandipoliisilla toivoton urakka

Keskiviikkona otin oikein aikaa illan suussa 3C0C kuunteluun taajuudella 18076 kyllä meinasi minultakin päre palaa, en oikein uskonut mikä mellakka pileuppi taajuudella voi olla. Aina oli jollain vfot ristissä ja poliisien lauma aina antamassa ohjeita. Taajuus oli täysin ei-toivottujen signaalien valtaama ja kyseistä asemaa, en pystynyt lukemaan antennin suunnasta ja bandin skipistä johtuen EU = QRM aiheuttajat tuli todella kovaa.

Kyllä siinä oli pileup taajuudella hiljaisia hetkiäkin ja Annobonin signaali siinä hissukseen nousi, joten ei mitään kiirettä. OH-asemia siinä meni harvakseltaan läpi ja minä yritin paikallistaa millä tyylillä sieltä niitä vasta-asemia noukitaan Näytti että asema kulkee alas ja ylös ja ottaa vain yhden paikastaan. Ei muuta kuin vähän ylä- tai alapuolelle niin siitä se pitäisi tulla, jos signaali riittää, sieltä se tuli mode pinna CW:lle tällekin bandille. Linukka kyllä piti olla käytössä.

Torstaina aamulla katselin että asema korkannut myös yöllä 40 m cw moden, minä olin nukkumassa päivän ulkotyöosaston aktiivisen puuhastelun ansiosta, olin illalla valmis sänkyyn. Olisi kelvannut myös minulle. Aikaa on vielä 20.6.2010 saakka, joten ei ihan paniikkiin ole syytä vaipua, monta bandia vielä sieltä korkkaamatta.

CW kuuntelun harjoittelua, kun Retu OH3WK on kesälomalla http://www.netikka.net/mehrs/geo/OH6-496.wav

Linkki

Anjalassa tehdään biokaasua levästä Kymenlaakso yle.fi
http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/2010/06/anjalassa_tehdaan_biokaasua_levasta_1745330.html?comment_form=show

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blospot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: