Oma blogiluettelo

maanantai 31. toukokuuta 2010

Kesää odotellessa


Kuuntelin E4X jenkki qson vääntämistä maanantaina aamuna 05.00 utc maissa, 14024 täällä oli useita entiseltä W6 ja 7 alueilta asemia joita olisin pystynyt lukemaan, mutta ne harvat itärannikon asemat taas ei täällä kuulunut. Kutsujia oli kuitenkin tuvan täydeltä, Palestiinassa oli selvästi lukemisvaikeuksia. Olikohan siellä asemien keskinäisiä häiriötä, koska samaan aikaan oli sieltä asemat 40 m cw:llä 17 m rytyllä äänessä. A-indeksi oli jo pudonnut hiukan eilisestä 28 mutta oli vielä 25.

Kuitenkin täältä on minulle vuosien saatossa tullut sellainen käsitys että ei se aurora tuolla etelässä niin pahasti tapa jenkki tai japsi keliä kuin täällä pohjolassa. Monessa kisassa on ollut ilo kunnella välimeren asemien jenkkipileuppia kun täällä ei ole kuulunut mitään. Omakohtaista kokemusta ei etelästä workkimisessa ole.

Tokelau Isl ZK3X ilmestyi dx-vihjeisiin maanantaina heti aamusta, kuulo havaintoa en kuitenkaan saanut. Ryhmän aikataulu taisi mennä sekaisin kun T31 ei voitu mennä, alukseen tulleen moottori vian vuoksi.

5W0OX, ZK3X, T31X, T31UR – Pacific Odyssey 2010 DX-World
http://dx-world.net/2010/5w0ox-zk3x-t31x-t31ur/


Linkki

Taloustieteilijät väittelevät, säästääkö Eurooppa itsensä hengiltä Talous ja politiikka YLE Uutiset yle.fi
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/05/taloustieteilijat_vaittelevat_saastaako_eurooppa_itsensa_hengilta_1722209.html?origin=rss

Paikallisen kappeliseurakunnan filosohvi entisessä Esson baarissa:
Elämä on sukupuoliteitse tarttuva tauti, joka johtaa kuolemaan.

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blospot.com/

Ei kommentteja: