Oma blogiluettelo

lauantai 15. toukokuuta 2010

K.S Sainion HF-kisa su 16.5.2010



Lauantaina 15 päivä ZS8M ilmestyi vihjeisiin ensin 40, 20, 17, 15 m ssb:llä, valitettavasti olin poissa rigien ääreltä ja kaiken kukkuraksi olin onnistunut saamaan pc-sekaisin ja se ei latautunut ja nettiyhteyttä en saanut, vasta kun toisesta asemasta poistettiin silläkin ollut Windows alkoi homma pelittää joka olisi sieltä pitänyt poistaa jo puolisen vuotta sitten, nyt vasta alkoi yskähtely. Erilaisten käyttäjän, siis minun tekemiä eitoivottuja toimia ohjelman kannalta, saattoin koneen tähän tilaan.

ZS8M keliä omasta qth tällä ohjelmalla, suora lainaus fin-ham listalta.

”13.5.2010 Verkkopohjainen VOACAP-keliennustepalvelu avattu

http://online.voacap.com

Tänään on avattu www-selaimella toimiva keliennustepalvelu, joka käyttää ennusteen laadinnassa amerikkalaista VOACAP (Voice of America Coverage Analysis Program) -ohjelmaa. VOACAP-ohjelmaa pidetään markkinoiden yhtenä parhaimpana HF-alueen etenemistä ennustavana ohjelmistona. Ohjelma ennustaa HF-alueen (3-30 MHz) radioaaltojen etenemistä tilastollisten todennäköisyyksien pohjalta.

Tänään avattu www-pohjainen palvelu madaltaa ohjelman käyttökynnyksen minimiin. Käyttäjän täytyy ainoastaan syöttää lähetys- ja vastaanottopaikan koordinaatit. Koordinaatitkin saa helposti selville VOACAP-verkkopalvelun osoitteesta http://www.voacap.com/qth.html

Keliennuste esitetään kuvana, josta ilmenee todennäköisyys sille, että yhteysvälillä saavutetaan CW-lähetteen vaatiman signaali-kohinasuhteen vähimmäistaso tietyllä taajuudella tiettyyn aikaan.

Tämän palvelun käyttö on ilmaista. Palvelun ideoinnista on vastannut Jari Perkiömäki OH6BG ja teknisestä toteutuksesta ovat vastanneet James Watson HZ1JW ja Juho Juopperi OH8GLV.

VOACAP on tarkoitettu kuukausitason keskimääräisen etenemisen ennustamiseen. Sen avulla ei tämän vuoksi pysty tekemään päivätason ennusteita. VOACAP olettaa aina, että geomagneettiset olosuhteet ovat rauhalliset eli häiriöttömät. Se ei pysty myöskään ottamaan huomioon grayline-etenemistä, sirontaetenemistä tai muuta erikoisempaa etenemismuotoa.

Palvelua koskevat kysymykset ja kommentit voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen oh6bg@sral.fi

73 Jari OH6BG ”

Helatorstaina illansuussa suven ensimmäinen ukkosrintama pyyhkäisi vähän järven idänpuolelta pohjoiseen, ei tosin mitään kiirettä pitänyt mennessään, vielä puolen yön aikana kuulun jostain kaukaa jyrinää. Ainoat haitat oli lukuisat lyhyet sähkökatkokset, vain yksi katko oli reilut puolituntia, sekin vasta lähellä puolta yötä. Kyllä Suur – Savon Sähkön verkko sai monta osumaa tässä pommituksessa, nopeasti nykyisin verkko toipuu osumista. Vuohijärveltä johon täältä noin 25 km suunta joka meiltä sattuu näkymään ikkunaan, raportoitiin 100 salaman iskua iltalehden mukaan.

Linkit

Tuotekehitystä johtavat väärät osaajat -   Talouselämä
http://www.talouselama.fi/minavaitan/article405261.ece?s=u&wtm=te-14052010


Ovat tänne lisänneet tuhkapilven karttaan linkin
Watch Air Traffic - LIVE!
http://www.flightradar24.com:80/


Tehokkaaksi muurahaisille täällä havaittu aine
RAID - Sirote
http://www.raid.fi/index.phtml?s=13


Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: