Oma blogiluettelo

torstai 27. toukokuuta 2010

Putin ja Vanhanen sopivat tänään uudesta deleted dxcc-maasta



Saimaa kanavan vuokrasopimuksen sisältö muuttui, Venäjän puoleinen vuokra alue pienenee, kun Suomi luopuu Suomenlahden suulla sijaitsevan Malyj Vysotskij -saaren eli Ravansaaren vuokraamisesta. Siinä meni yksi dxcc-maa deleted listalle R1MV. Milloin ARRL sen julkaisee ja määrittelee päivän josta alkaen se on siellä deleted listalla, en käy edes arvailemaan.

Verkkouutiset - Saimaan kanavan vuokrasopimus uusittiin 50 vuodeksi
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=31671:saimaan-kanavan-vuokrasopimus-uusittiin-50-vuodeksi&catid=8:kotimaa-paeaeuutinen-&Itemid=4


DXpeditio Kanton Island kutsuilla T31X /T31UR on peruutettu. Alus joka kuljetti retkeläisiä on kärsinyt moottorivaurion, ja on kääntynyt takaisin koska vikaa ei Kantonissa tai merellä pystytä korjaamaan. Alus oli jo 120 mailin päässä kohteesta.

Auringossa on tapahtunut purkauksia ja niiden vaikutusta odotetaan perjantaina tai viimeistään lauantaina näkyvän HF-keleissä.

Linkkiä

Ajelin muutama kesänä sitten tuolla Outokummun suunnassa ja tämä venäläinen porauskalustoa tai osa sitä tuli tiellä vastaan, luulin että siirrettävä ohjuspatteri siinä on menossa uusiin asemiin.
Olen ymmärtänyt näillä syvien reikien porauksella valtio kuittaili osana vanhoja velkoja joita naapurille oli jäänyt, silloin kun käytiin bilateraalista kauppaa. Taisi siinä Otaniemen labrakin saada uusia laitteita, saven analysointiin.

Syvän reiän salaisuudet kootaan kirjaksi Pohjois-Karjala yle.fi
http://yle.fi/alueet/pohjois-karjala/2010/05/syvan_reian_salaisuudet_kootaan_kirjaksi_1713603.html

Mustalipeällä eväät biopolttonesteeksi Turku yle.fi
http://yle.fi/alueet/turku/2010/05/mustalipealla_evaat_biopolttonesteeksi_1710783.html

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: