Oma blogiluettelo

maanantai 24. toukokuuta 2010

WPX cw on tulevana viikonloppuna - puoliharvinaisia dx-asemia liikkeellä jo viikolla



Vihjeen mukaan ZS8W oli tarjolla helluntaina aamulla 30 m, tyypillinen piraattibandi. Taajuudella kuulin vain OL80OK joka kyllä piti sujuvasti pileuppia, ja tuli kovaa, reilusti db puolella, jo se olisi pitänyt soitta kelloja, ettei kyseessä ole ZS8 asema. Luulen että eka vihjeen antaja UR7IKJ näin halusi saada kyseiselle asemalla vasta-asemia. Onneksi kyseinen asema antoi omaa kutsuaan aika usein, jos sen malttoi vain kuunnella ei mitään epäselvää pitänyt olla, joka oli pitävinään yhteyden ZS8W kanssa yhteyden. Ainakin IZ0MTV piti yhteyden OL0OK kanssa ja laittoi vihjeen että ZS8W on 10109.0, se siitä kuuntelun merkityksestä.

Myöhemmin sunnuntaina päivällä ZS8M oli 21270 japanista tulleen vihjeen mukaan, täällä en saanut signaalia kuuluviin. Myös 18150 oli hiljainen jos ei taajuudelta kutsuvia asemia otetaan huomioon. Näyttää vahvasti että ZS8M workkii vain viikonloppuisin.

Lord Howe Isl. Kutsulla VK9LL on ilmestynyt ääneen, WPX kisaan on asema osallistumassa tosin bandeina silloin 80 tai 160 m, toivotaan että muitakin bandeja ennen kisaa on käytössä. 100 w siellä vain ajetaan, ettei se signaali 80 tai 160 m niin kummoinen voi olla. Nopea vilkaisu auringon nousujen ja laskujen välisistä ajoista antaa noille bandeille tunnin ikkunan täältä sinne 19.00 –20.00 utc välille, mahdollinen grayline eteminen ei siinä ole vielä mukana.
http://www.qrz.lt/ly1df/vk9ll.htm

Pertin päiväkirja

http://oh5tq.blogspot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: