Oma blogiluettelo

maanantai 10. toukokuuta 2010

DX-clusterin vihjeet ja todellisuus

Olen kytännyt K8LJG/4 joka on iota NA-138, usein taajuudella 14040 ja eilen iltasella oli tullut asemasta vihje, tosin olin puolentuntia vihjeen antamisesta myöhässä. Kuitenkin menin taajuudelle ja joku todella heikko asema siinä piti pileuppia, ja tietysti luulin että siinä se oli. Kerran jo koolasin, en kuitenkaan silloin sitä mahdollista vastausta pystynyt lukemaan, joten ei merkintää täällä lokiin. Taajuudella uskollisesti päivystin, että jos keli nousisi ja lukeminen olisin pystynyt.

Keli muuttui ja aloin kuulla asemaa, kutsua en kuitenkaan siinä vaiheessa vielä ole kuullut kuitenkin kutsuin ja pidin 559/559 raportein yhteyden. Aloin kaivella paperilokia esille kirjaamista varten, joka toimii varmuuskopiona kaikista yhteyksistä. Ja siltä se aseman kutsukin tuli joka oli LA/DL5DSM iota EU –141. Yhteys lokiin uutta iotaa siitä ei tullut, K8LJG/4 oli edelleen haussa koska NA-138 oli puutteessa.

Kannattaa kuunnella bandilta aseman kutsu, eikä luottaa dx-clusterin infoihin, tämä asema vihjattiin minun yhteyden jälkeen.

Myöhemmin illalla oikea asema ilmestyi 18089, keli ei silloin riittänyt täällä lukemiseen, luotin paikalliseen auringonlaskun kelipiikkiin ja sieltä se tuli, tuntia ennen laskettua aikaa.

Linkit

Töyssyt sähköksi - uudet iskunvaimentimet säästävät polttoainetta - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/duuniauto/article403809.ece?s=u&wtm=tt-10052010

Karo Hämäläisen Yhtiökokouspuhe beeta - Arvopaperi
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/article403673.ece?s=u&wtm=ap-10052010


Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: