Oma blogiluettelo

tiistai 2. kesäkuuta 2009

Pilikku auringossa ja sen huomaa hf-bandilla


Pilikku on auringossa: http://spaceweather.com/

Maanantaina oli R-indeksi jo 15 ja tiistaina jo 23, aamun jenkkikeleissä sen selvästi huomasi jopa 10 Mhz oli W7 ja W6 kuultavissa. 14005 W6KH Dick tuli jopa +10-20 db yli, ja tyyppillisen voimakas huojunta oli melkein kokonaan poissa signaalista. FO5RH antaa luultavasti käsipumpulla cw:llä erittäin hyvin jopa mittarin nosti S7 kyllä keliä oli. Jos R oli nolla tuskin kuuli hänen personallista antoa täällä, vaikka dx-clusteri kertoi aseman olevan äänessä.

Päivänä muutamana huomasin etten edes ollut sitä uusinta maata joka on hyväksytty dxcc-listoille FJ. Korttia edes vielä lähettänyt, piti ihan siitä vanhasta ruutuvihosta johon olin kaikki lähetetyt ja saadut qsl-kortit kirjannut päivämäärineen kuin reskontrassa vanhoina hyvinä aikoina ennen dos-kauden alkua. Ei siinä montaa viikkoa kulunut, kun posti toi tutulla käsialalla kirjoitetun kuoren takaisin ja kaikki oli taas kotona. Kiitos Jarmo OH2BN. Nyt ei taida olla ihan äkkiä uusia tulossa, jos se Kosovon tilanteen jumittuminen ei saa uutta vauhtia. Tai sieltä Karibialta on käsittääkseni tulossa taas niitä uusia, jonkun vuoden päästä.

Mielipiteitä – lainattuja ja omia

Avasin tilin - Arvopaperi
http://www.arvopaperi.fi/kolumnit_blogit/article293391.ece?s=u&wtm=ap-01062009

Kalliit Kulissit TV-spotti
http://www.kalliitkulissit.fi/spotti/index.html

EVVK-palvelut:
http://evvk.com/
http://evvk.com/ref/

Tulipa talviturkitkin heitettyä, toukokuun viimeiseen iltaan se meni mutta kuitenkin saunaa lämmittäessä katselin vesimittarin näyttävän +22, joten pitihän sitä yrittää. Päivä oli ollut erittäin tyyni ja lämmin, pintavesikerros noin 20 cm oli noilla lukemilla, syvemmällä selvästi kylmempää. Pieni pulautus riitti vielä saunastakin.

Kyllä ne haarapääskytkin ovat saapuneet, piti vain iltasella olla mastonjuurella valmiina bongaamaan ylimmäisen antennin elementtien käyttäjiä tarkemmin, kun muuten eivät tontilla olevissa rakennuksissa ole viihtyneet.

Ehkä pienen tontin ilmatila on kohtuullisen hyvin varattu erilaisilla langoilla ja ilmakaapeleilla.
On puistokaapelia, puhelinkaapelia, 42m maston harukset kahdesta kohdasta ja neljään suuntaan saan, tontin kaikkiin kulmiin ja rannassa vielä 80 m dipoli.
Ja tämä viimeisin tuotos, pieni omakotitalo. Täytyy myöntää että mukana oli selvää suunnitelmallisuutta jo vuosia sitten alkaneessa projektissa. Ei tähän muuten olisi kaikkia näitä saanut sopimaan, ensin masto piti laittaa keskelle tonttia, ei saanut muuten haruksia omalle tontille ja kaikki muut sen ympärille ja osittain haruksien alle. Ja kaikki luvallisia, ensin vaimolta ja loput paikalliselta silloiselta Jaalan kunnalta.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: