Oma blogiluettelo

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

H44MY iota OC-162 tarjolla


H44MY on uudessa iota –ryhmässä OC-162, pitääpä olla tarkkana, olisi uutta tarjolla. Mutta maston käännön olen saanut tilaan jos se ei käännyt mihinkään, saavutus se on sekin. Täytyy jatkaa tutkimista mistä johtuu että vikavirtasuoja potkaisee työsuhteen poikki, kun kääntömoottorille tarjoaa 3-vaihe sähköä. Toisesta paikasta sitä nyt yritän ohjata ja uudet kaapelit on asennettu. Tosin tuolla vanhassa paikassa ei vikavirtasuojausta ollut käytössä rakennus oli sitä ikäluokkaa, mutta siellä kaikki toimi – ehkä juuri siksi. Jos en sitä piakkoin saa kääntymään niin ketjuvälitys pois päältä ja 2x4 ” kääntäjäksi ja 4x4” lukitukseen.

Pilkkukin hiipumassa, lukemat indeksissä vain pienenee ja sunnuntaina aamusta jo taas oltiin nollassa, saisi pilkun sytyttämistä joka kerta varhaistaa, koska nollaa näyttää päiväkaupalla indeksi. Vain onko sielläkin tikut vähissä että pitää säästää jo niissäkin.

Mielipiteitä – omia ja lainattuja

Kyllä CO2 päästöt on saatava kuriin, vaikka ruohonleikkurin vaihtamalla uuteen. Tai kuin täällä, en perusta sitä ajettavaa nurmikkoa ollenkaan. Onhan se ilmaston lämpeneminen pysäytettävä niillä suurilla ekoteoilla.

Olen finavian sivulta yrittänyt selvittää kotimaan lentokäytäviä ja myös Japaniin suuntaan lentävien reittejä, täällä ainakin sopivalla säällä näkee lentämisen jälkiä taivaalla
muutaman tunnin välein ja niiden korkeus on sellainen että siitä voisi päätellä, että kaukaa sieltä tullaan. Ei Joensuusta kannata noin isoilla koneilla Vantaalle lentää ja tuolla korkeudella ja niin usein. Olen täällä Joensuun reitin alla arvailemassa, mistä sitä tullaan. Tietysti tämä vain maallikon päätelmiä, Joensuusta näyttää reitti jatkuvan rajalle, joten tuskin se siihen päättyy. http://www.finavia.fi/

Täältä olen katsellut, miten ovat täälläpäin lennelleet. Tämä eteläinen osa maatamme kohtalaisen hyvin kartalla, etenkin rajan tällä puolella olevat koneet, tuolta pohjoisemmasta putkahtavat aika myöhään kartalle. Ei taida tutka oikein tänne ylettyä.
Flygplan över Sverige LIVE! http://www.flygradar.nu/flygradar.php

Taitaa ne kelit olla huonot, minulla langaton pintavahti p-säiliössä ja 920 Mhz en saa qsoa
20 m päässä olevaan näyttöön, antennina niissä molemmissa päissä on se gp, pitäisköhän vaihtaa stakattuun yagiryppääseen.

Paskanluonnin SM-kisat keskeytyivät kilpailijan sydänkohtauksen vuoksi - Kaleva.plus.pohjois-suomi http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=800441

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: