Oma blogiluettelo

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Juhannusta etuajassa


KL7RRC on siirtymässä uuteen iota ryhmään, joko NA-039 tai NA-070 joista ovat vain 24h tai korkeintaan 48 h tuntia äänessä, joten pitää olla tarkkana, ettei jää väliin. Ei vielä Juhannusaamuna ollut mitään elonmerkkejä uudesta iota-ryhmästä. Jatketaan pienhiukkastuottamon käynnissä pitämistä, ulkolämpötila on +11c.

DK8YY on tulossa ääneen St. Barthelemy. kutsulla TO8YY Kesäkuun 29 pv ja Heinäkuun 7 pv välisen ajan. Myös 160 ja 80m on ohjelmassa 500 w interted L siellä ajetaan, muilla bandeilla on Stepp IR keppi. Asema on aktiivisesti ON4KST low band chatissa. The low band, VHF, UHF and microwave chats (by ON4KST) http://on4kst.dyndns.org/chat/start.php

Kyllä auringonpilkkujen sytytysryhmällä on suuria vaikeuksia saada ne pilkut syttymään ja vähän pitempään palamaan, eilen aamulla oli muutaman tunnin verran vielä tulet pienellä liekillä, aamupäivän aikana ne taas sammui.


Mielipiteitä – linkkejä ja kuulumisia

Sanataituri Kari OG5M on päivittänyt blogiaan: Valon juhlaa http://og5m.blogspot.com/

Kännykkäpaikannus siirtyi nettiin Tiede ja tekniikka YLE Uutiset yle.fi
http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikka/2009/05/kannykkapaikannus_siirtyi_nettiin_758513.html

On ollut sen verran lämmintä että kantarellin alkuja on puskenut laiturin vierestä, paikka johon aina puhdistuksen jälkeen saa uuden annoksen puhdistuksessa ylijääneitä kantarellin kappaleita. Siitä kait ovat innostuneet kasvuun ja usein saavat myös järvivettä letkulla niskaansa, joten lämmintä vain niin siitä pienen kastikkeen kyllä saa jos malttaa odottaa.

Niitä myrkyllisen herkullisia korvasieniä ei tontilla keväällä ollut oikein tarjolla, pari kappaletta taisin löytää niiltä perinteisiltä paikoilta. Pitäisi kait säännöllisen epäsäännöllisesti muutaman vuoden välein rinnettä myllätä sopivasti. Tai ainakin tuolla hakkuuaukeilla se näyttää tehoavan erittäin hyvin.

Käpytikka kävi talitintin pöntön pesäaukolla kurkkaamassa mitä tinttipesueelle kuuluun, pää ei oikein mahtunut aukosta, joten muutama kopautus aukon sivulle riitti toteamukseen, oli kuivaa ja kovaa lautaa pöntön seinät.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: