Oma blogiluettelo

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Juhannuksen jälkeen

Kauas on pitkä matka ja dx vielä pitempi ( kuva Jussi OH3LCH)

Uusin dxcc-maa St.Barthelemy joka tunnetaan myös myös prefiksillä FJ on tulossa ääneen 29.6 alkaen, nyt kutsulla TO8YY.

TO8YY - St. Barthelemy DX World of Ham Radio
http://dx-hamspirit.com/2009/06/to8yy-st-barthelemy/

He ovat ilmoittaneet olevan myös ON4KST chatistä:
The low band, VHF, UHF and microwave chats (by ON4KST) luulisin että siitä 80-160m osiosta http://www.on4kst.com/chat/start.php

Antennin suunnan saat kysymällä dx-clusterilta tässä tapauksessa sh/h fj tuo sh/h to antaa suunnan ranskaan, jonka prefiksi sarjasta tuo kutsu on annettu, muistaakseni ”merentakaisille alueille” Näitä TO alkuisia kutsuja on paljon käytössä ollut ja niiden qth on syytä aina erikseen varmistaa vaikka googlettamalla.

Jos haluat tarkan suunnan omasta qth kysyttyyn dxcc-maahan, anna dx-clusterin perustietoihin oma lokaattorisi, niin saat myös tarkat auringon nousu- ja lasku ajat omassa qth. Yleensä silloin on sinulla kelipiikkiä joko päivän tai yön puolelle. Sen saat käskyllä sh/sun ohxxx ja myös vasta-aseman jota kyttäät vastaavat tiedot saat sh/sun fj =dxcc-maa ja siihen pientä perustietoa kyseessä olevan bandin etenemisesta ja kelloajasta, voi jo pitkälle päätellä milloin kannattaa olla periaatteessa valmius pitää yhteys.

Ja tähän se dx-workkijan aika saattaa hyvin kulua, odottaa että se kiinnostava asema siirtyy juuri sille bandille jolla sen yhteyden haluan, etenkin jos sen haluaa ennen kuin eka vihje dx-clusterille on annettu ja se suuri mylläkkä on alkanut.

Itä-Suomen radioharrastajien OH7ABE leiriltä kuvia joka pidettiin Paalasmaan saaristossa Pielisellä, ei ole tuolla koskaan tullut käytyä, vaikka tiettyä vetoa sinne on ollut. Outoa jos ei Paalanen ole käynyt Paalasmaalla. Mallikasta yhteistyötä LA-kerhon kanssa.
http://users.kymp.net/p203306a/OH7ABE/Ita-Suomen_Radioharrastajien_Kesapaivat_2009/pres0004.htm


Mielipiteitä – nyt vain omia

Viikko meni hyvin tuossa rantavedessä lastenlasten kanssa vesileikkien vahtimisessa, nuorimmainen 2-v ei oikein ymmärrä että täällä ei ole tasapohjaista lasten allasta.
Ja kahtena päivä vielä yli 6 tuntia per päivä Tykkimäellä huvittelemassa, oli se Idänpikajunan vauhti ihan sopivan kovaa menoa. Siihen uuteen 62 m korkeaan karuselliin kenenkään mieli ei tehnyt, olisin joutunut mukaan.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: