Oma blogiluettelo

torstai 16. lokakuuta 2014

ZK3Q ja T30D molemmat Pacifikissa, toinen kuuluu ja toinen ei

Palaneen mopoauton jäännökset linja-autopysäkillä Kouvolassa

Sisälmys:

Tokelau ZK3Q ei kuulu hyvin
Western Kiribati T30D tulee hyvin
Eastern CE0Y/DL8LR aamulla 40m ssb
Tulossa TX7G (FO/M) TX7G Marquesas Isl
Olletiinin ylösnousemusta ennustetaan?


ZK3Q Tokelau ja T30D Western Kiribati Pacifikissa molemmat

Tänään oikein porukalla OH2J dx-clusterilla ihmeteltiin, näiden asemia kuulumista samalla bandilla samaan aikaan. T30D tuli hyvin, ZK3Q sai pihinässä arvuutella. Eroja syntyy monessa asiassa, toisella on on 500w linukka, suuntaava-antenni ja millaisiin olosuhteisiin se on pystytetty. Toinen asema ajaa ilman linukkaa ja kepeillä. Molemmilla asemilla EU työskentelijöitä, joten EU kelit pitäisi ainakin hallussa. Jos nuo kaikki tiedot keppiasemasta pitää paikkaansa erot syntyy noista tekijöistä. Keppiasemaa ei täällä meidän dipoli ja keppi porukka ole kuullut olenkaan, ainakin jos dx-clusterin annoja katselee. Minäkin vain pihinänä olen 6 elm monoilla kuullut. Tosin minun aktiivisuuden puute keppiasemalussa johtuu, etten tarviset sinne yhteyttä juuri noilla bandeilla, joten kuuntelukin jäänyt vähäiseksi.

Tietysti se on kustannus kysymys jos tuonne rahtaa suunta-antennin tai kepin. Muutama kilo siinä on eroa, täältä katsellen on tuo ero pieni kokonaiskuluissa, mutta yhteysmäärissä se tulee takaisin. Turhan tuntuista on lähteä keppi kainalossa ja ilman vielä pikkulinukka vähän tasottaisi tilannetta.Täällä ei keppi tai dipoli asemat hurraa ratkaisulle. Se vain on tyytyminen mitä siltä tarjotaan, jos yleensä tarjotaan. Tässä tapauksessa oli vain keppiaseman harmiksi toinenkin dx-peditio menneillään ja samalla bandilla samaan aikaan joten vertailu helppoa.
Ja annot sinkoili.


T30D Bulletin # 5 (October 14th, 2014)


Tomorrow, October 15th, at high noon local time we will start to dismantel antennas.
Internet was very slow and only a few hours available daily. It is not possible to check all emails and answer.
Nearly every day we have to repair our radial system of the lowband antennas caused by problems of the high tide water. Nevertheless some coax cables were also destroyed by crabs.
The power supply input voltage is often extremely low (185 V AC). This produces several black outs of the power supplies, which means, transceiver and amps switched off.
Thank you all for working us. We hope you enjoyed our activity from Tarawa.

http://t30d.mydx.de/?Equipment


We are trying our best, due to mechanical problems with SteppIr (inside its gearbox) switching between bands is slow and not reliable. We have three monoband verticals installed (20, 12 and 40m) besides the SteppIr but limited space within the property seems to be a great problem. Even 80m is not installed yet. Please be patient as far as it concerns low bands and 6m. Logs are uploaded on daily basis. If you are not in log try to work again."

http://zk3.sp5drh.com/news.html



Easter CE0Y

  7193.0  CE0Y/DL8LR  15-Oct-2014 0432Z  qsx 5 khz  up                -RW6CC-

Heti kun 7191 olevat asemat vähän hellitti splattereita, eli englantilaiset asemat oli hiljaa.Niin CE0Y oli luettavissa, lyhyen tien suunta, kun 3 elm mono oli kohti tätä EU saarivaltiota, sieltä signaalit oli reilusta yli s9 tässä 7193.

 http://dxing.at-communication.com/en/ce0y-dk5vp-ce0y-dl8lr-easter/


Tulossa TX7G Marquesas Isl. 18.10.2014 alkaen
DXCC: Marquesas Islands (FO-M) | IOTA: OC-027

The TX7G team will operate two high power stations - CW, SSB, and RTTY into antennas directly on the beach - 80-10 meters. We will begin the week favoring CW and WARC band SSB, then transition more to 80 meters and RTTY, and will end the week focusing on the SSB contest.

On 80m and 40m we will be looking for Europe at and before their morning grey-line and then work USA stations when the propagation to EU closes. Please help us maintain high QSO rates by LISTENING to our instructions and only calling when instructed to do so.

http://tx7g.com/

Olletiinin ylösnousemusta ennustetaan?

Sain henkilökohtaisen sähköpostin, jossa tuo ennustus mainittiin. Varmaan tässä henkilökohtaisessa sähköpostissa olleet Olletiin vanhat sähköpostiosoiteet käytössä.
Epäilen vanhvasti että kyseessä tulee olemaan vain vaalinumero, tuskin siinä on kaikki ehdokkaat ovat esittelyssä. Mikäli minulla on yhtään ennustajan lahjoja, ja menneisyyden ikäviä ja kalliiksi tulleita muistoja tallella.

Nuo yhdistysten jäsenrekisterin osoitetiedot on nykyisin yksityisyyden suojan piirissä. Käsittääkseni yksilöityihin kysymyksiin saa vastata tietyin rajauksin, mutta joukko/tai massa kyselyihin ei ole lupaa. Minun yksi sähköpostiosoite on blogissani, se ei ole salaisuus.
Siihen vain kehumiset!

73,Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: