Oma blogiluettelo

torstai 2. lokakuuta 2014

Piirinuohooja ja kävi netti nopeudet nousi uudelle tasolle!


Tätä en kyllä kuullut

3520.0  T30D         2-Oct-2014 0424Z  CQ EU                        -DL7GG-

http://t30d.mydx.de/


Nyt näytti ettei keliä tuonne eteläisempään EU ollut keliä, tähän aikaan, koska sieltä ei ollut yhtään kutsujaa, vaikka EU:lle tarjottiin tarjottiin pariinkiin otteeseen ei kutsujia ilmaantunut, myöhemmin kyllä.

 21309.0  E51HDJ       1-Oct-2014 0646Z  South-Cook                   -OH5TQ-
 21309.0  E51HDJ       1-Oct-2014 0648Z  nothing in DL(KA)/ 73 de DH3  -DR2W-

Laitan lusikkani uudelleen tähän Leaderbord contest soppaan osa 2

Aikaisemmin otin kantaa Clublog käyttämään Leaderbord ohjelman osioon jossa dxcc-maittain listataan 100 eniten workkinutta kyseisen dx-aseman lokista löytynyttä asemaa.

Usein niissä isommissa dx-pedioissa , ei kaikki yhden yhteyden pitäneet mahdu siihen 100 listaan edes OHsta, useat yhden yhteyden pitäneet, juuri ne asemat jotka ovat dx-taipaleen alussa,  ovat niitä yhden yhteyden tavoittelijoilla ja ajallisesti ne usein sijoittuvat pedion loppuun. Ja se 100 lista muodostuu aikajärjestyksessä.

Hyväksyn Leaderbord listauksen jos kaikki myös ne yhden yhteyden asemat pääsevät listaan mukaan. Siitä löytyy kannustusta myös heille jotka sitä eniten tarvitsevat. Siihen meiltä pitää löytyä halua ja tahtoa, se antaa sitä kasvupohjaa tulevaille dx-sukupolville.

Listaanhan  kaikki kansainvälisiin kilpailuihin lokinsa lähettäneetkin tuloksissa, jopa tarkistuslokin lähettäneet, miksi ei tässä.

Pakkas yön jälkeisen aamun myönteinen yllätys

Kytkeytyssä aamulla 1. päivä  Lokakuuta 2014 nettiin vilahti palkissa LTE, joten heti testaamaan, nopeutta oli 20 megaa oli ylös  ja 15 megaa alas ja viivettä 29ms. Tälläistä vauhtia en ole ennen voinut mittarista lukea. Olen tässä peittokarttojen mukaan ihan rajalla, joten tämän taajuusalueen eteneminen on pienestä kiinni, saattaa olla kun loput lehdet putoilee, pääsen vankemmin LTE verkkoo. Soneralla vastaava nopeus olisi tuossa keskellä järveä saatavissa, joka on tällä kohdalla 800 m leveä. Itse olen Saunalahden asiakas. Olettamuksena on molemmat operaattorit käyttävät samaa mastoa, jonka paikan tiedän tarkalleen. Mutta tuo pahuksen mäki jossa on (ex Ylen) Digitan masto peittää minulle tulevan Saunalahden LTE signaalin aika tehokkaasti, erillistä ulkoantennia olen suunnitellut kokeilla.

Nyt  näyttää edelleen että olen LTE nopeudessa kiinni ollut koko päivän ja vielä illallakin. Viikolla kävi piirinuohooja ja tulos oli näin hyvä. Epäilen vahvasti että Saunalahti on tehnyt jotain uusia kytkentöjä mastoissaan ja 1.10.2014 alkaen saanut LTE palkin minullekkin - Kiitos!

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 

Ei kommentteja: