Oma blogiluettelo

perjantai 10. lokakuuta 2014

Pacifikin asemia tarjolla T30D, C21GC, E51HDJ, YJ0X ei ehkä Pacifikista mutta 4W Timor




Sisälmys:

TX5Z Austral Isl.äänessä
PJ5PJ Uusi iota äänessä
Etäaseman kokeilua
Saunalahden LTE peitto laajeni
OH2KIF Ham Vinkit vk 41

TX5Z, FO/A, Austral Isl vihdoin äänessä

 Ollut ainakin 10, 15, 20 ja 30m bandeilla ja 15 ja 20m  RTTY taajuuksista päätellen.
Tässä esimerkki DX-Summitin vihjeestä joka ei kerro dxcc-maata, koska ranskalaiset antaa vierailijoille merentakaisille alueilleen ITU prefiksilistan ulkopuolisille oman prefiksilistan sisäisiä kutsumerkkiä, joita ei taas ARRL virallinen dxcc-luettelo tunne. Ja tässä tulos.

   JA2BY-@      21080.6 TX5Z TNX for QSO, Austral Is.           0143 08 Oct   Not Found
 
 



A small, suitcase DXpedition is planned to Austral Islands ( Raivavae Island , IOTA OC-114, ITU 63, CQ 32 ) on October 3rd through October 13th 2014.
 
http://www.qrz.com/db/TX5Z


PJ7PK iota NA-247 Uusi IOTA äänessä ekaa kertaa

http://pj7pk.net/

Etäaseman koekäyttöä

Kerhon bittimestarit ovat viritellet TS-480 ja muita helistimiä siihen kuntoon, että meikäläinen pääsisi läppärillä mukaan. Ensin oli ongelmia vähän asetuksissa täällä päässä, ei  löytynyt sopivaa COM porttia, vaikka niitä oli 1-20 tarjolla, aina vaan herjasi. Kuitenkin vain COM 3 ja 4 oli varattu Huowein netti tikuille. Jostain kummasta syystä COM 5 alkoi kelvata, vaikka olin ne kaikkki aikaisemmin jo kokeillut, silloin ei mikää vapaa kelvannut vaikka pingi tavoitti halutun kohteen.

Saunalahden LTE jakelu alue laajentunut tämän kuun alusta tänne

Olen ihan ihmeissäni tämän kuun alusta kun nettitikkuun ilmestyi LTE merkintä ja nopeudet reilusti tuplaantui, olen täällä ollut siinä rajalla, saanko LTE signaalia vai en, virallisesti se ei tänne ylettänyt. Käynnistäessä se aikaisemmin aina kävi haistelemassa, onko LTE tarjolla, mokkula ilmoitti että katkaise yhteys, ei kait kenttä riittänyt, näin ainakin sen tulkitsin. Oli vain tyytyminen hitaampaa nopeuteen. Heti alkukuusta Saunalahden kartta ei kertonut että täällä olisi LTE edes tarjolla nyt 8.10.2014 jälkeen olen ollut virallisesti heidän kartan mukaan LTE palvelun piirissä. 



De OH2KIF HAM vinkit vko 41

Robert Brantberg

Eversti Reino Hallamaan elämäkerta

Majuri Reino Hallamaan radiotiedustelu antoi Suomelle voiton avaimet talvisodan 1939–1940 rankoissa mottitaisteluissa Laatokan Karjalassa. Raatteen tiellä suomalaiset tiesivät vihollisen hyökkäystavoitteet, ammustilanteen ja apujoukkojen tarpeen. Seurauksena oli ukrainalaisen Sinisen divisioonan tuho.

http://www.brantberg.fi/Hallamaa.htm

EME työskentelyn historiaa
EME historiikkiä OH1NL mainittu

Ei kommentteja: