Oma blogiluettelo

perjantai 3. lokakuuta 2014

Etelästä tulevan häirikön signaali, käyttää kutsua EA5SYL tai EAHSYL uusi päivitys OH8OR

 
 
 
Saapunutta sähköpostia
 
Pitkän lämpimän kesän jälkeen ovat QRM:n vakituiset tekijät taas heränneet. Kun T30D tuli tänään, niin EA5SYL tai EAHSYL kutsua huonolla käsialalla antanut häirikkö oli pitkään jaksolla 18086. Sai aikaan melkoisen Zoo:n, mikä lienee hänen tarkoituksensa. Sai myös sen aikaan, että oli melkoinen sirkus, kun poishätistelijöitä oli melkoinen määrä. Siihen tämä kaveri pyrkikin. Tämä häirikkö on ollut hiljaa koko kesän ajan, mutta näyttää aktivoituneen. Pyörittelin antennia, ja signaali tuli voimakkaimmin suunnasta 190-200 astetta.  Se passaisi parhaiten Italian suuntaan eikä niinkään Espanjaan. Mikähän suunta olisi muualta Suomesta? Häirikkö sähkötteli kuten aiemmin, että ”voitin sain DX:n pois jaksolta”.  Ei T30D häipynyt, vaan jatkoi työskentelyä.  
 
Kuuntelen nyt klo 21.20 jaksoa 7025, jossa on T30D ja ihmeekseni tarttui ensi kutsulla. Koko ajan siinä on toinen häirikkö, joka antaa CW:tä, mutta yleensä ilman mitään sanomaa. Joskus muka kutsuu CQ:ta. Tässä ei ”poliiseja” ole kovin paljoa ja ei ole täysi sirkus. Onneksi häirikön signaali ei ole kovin voimakas ja T30D tulee vahvasti. Tuntuu OH-asemia menevän läpi häiriköstä huolimatta.
 
Täytyy ihmetellä, mikä on noiden häiriköiden motiivi. Onko kysymyksessä mielenterveyden ongelmat, vai mitkä. Toinen ihmetys on, eikö Etelä-Eurooppa saa tuota EA5SYL selville, kun selvästi asema on siellä.  
 
Kun huomenna 3.10. tulee uusia peditioneja ääneen, se pitää häiriköillä kiirettä, jotta  ehtivät häiritsemään niitä kaikkia.
 
Markku, OH8OR

Markun uusi viesti3.10.2014

Olin tänä aamuna noin klo 6.05 kuulostelemassa alabandeja ja kuulin pile upin jaksolla 3505. Siellä oli 8r1ea 3503:ssa kohtuullisen nätillä signaalilla. Mutta siellä oli myös EAHSYL häiritsemässä nyt vähän tavallisempaa dx:ää. Käsiala oli tavanomaista horjuvaa ja kaveri sähkötteli, että on onnellinen, kun sai dx:n ajetuksi pois jaksolta. Mutta ei 8r1ea häipynyt, vaan jatkoi rauhallisesti. Häirikkö sen sijaan väsyi ja taisi häipyä nukkumaan.
 
40 m ei ole kovin hyvä bandi suuntimiseen. Minullakaan ei ole sinne yagia, vaan putkidipoli, joka ei ole suuntimiseen sopiva. Yläbandit ovat parempia. 18 megalla saamani suunnat olivat suhteellisen tarkkoja. Signaali vaimeni selvästi alueen 190-200 astetta ulkopuolella. Kun saisi muutaman suunnan Keski-Euroopasta ja Aasiasta, niin voisi aika tarkasti paikallistaa aseman.
 
Markku     
 
 
 

Linkki

http://www.taloustaito.fi/Teemat/Auto/Tolvasen-autopaivakirja/Oikeuden-paatos-pysakointikolhujen-ilmoittamatta-jattamisesta-murentaa-oikeustajua/?utm_source=Veroviikko-uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=20141002_Veroviikko

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: