Oma blogiluettelo

perjantai 24. lokakuuta 2014

CQ WW SSB 2014 nyt viikonloppuna

 
Meillä Kouvolassa on kahvila joka houkuttelee asiakkaita  tällä tekstillä. Tulipa tänään käytyä ja hyvin mahtui sisään.

Radioamatööri harrasteessa olen jo lähes 50 vuotta ollut mukana. Haluan madaltaa sen erään osa-alueen, dx-työskentelyn aloittamis kynnystä. Jokainen on joskus pitänyt sen ensimmäisen dx-yhteyden, joillakin se oli eilen, toisilla vielä se päivä edessä ja osalla takana kymmeniä vuosia sitten.

Lue ainakin kerran. Workkimisen Arvomaailma http://www.sral.fi/files/arvomaailma.pdf.

OH operaattoreita CQ WW SSB osassa 2014

Mariana Isl  AH0K, Jussi-Pekka OH6RX, Esa OH7WV.
Ascension Isl.  ZD8R, Olli OH0XX.
Ascension Isl.  ZD8X,  Jorma OH2KI.

Sekä asemia OH0 Ahvenanmaalta.

http://www.cqww.com/rules.htm

Ilta keliä pohjoisnavan yli 10m Pacifikkiin TX7G - FO/M Marqeusas Isl.

Torstaina kuuntelin ja kutsuinkin 28018 TX7G piti jenkki vastaanottoa, ajoittain tuli ihan hyvin. Kuuntelun lopetin siinä 19.00 z maissa. Kiva kuunnella ja muistella silloin hyvinä maximina tämä oli ihan tavallista herkkua, jopa OH mobilesta ssb pidettiin Hawajille.

Taas oltiin oikein pohjoismaisin voimin kutsumassa, oli SM ja LA asemia OH asemien lisäksi kutsumassa TX7G joka sitkeästi vain piti NA vastaanottoa. Vain yhden OH aseman siinä kuulin pääsevän läpi, kutsu kuulosti vähän oudolta, meniköhän oikein TX7G lokiin? Vai kuulinko oikein, sekin mahdollista.

Ainakin täällä kuunneltuna tämä pileuppia oli harvinaisen tyylikäs, ei taajuudella huutajia, tai tunaajia, jos kutsusta puuttui osia toisella kerralla se  yleensä saatiin kokonaiseksi. Koko EU ei ollutkaan kutsumassa, tai en sitä ainakaan kuullut. TX7G oli osaava operaattori, yritti kopittaa aina kokonaisia kutsuja, ihan sujuvalla nopeudella. Tälläistä pileuppia oli ilo kuunnella.


80 ja 160m bandien kuunteluantennia kokeilin

Sain mahdollisuuden kokeilla Mini-Whip antennia. kiitos Hannun OH5FP ja Karin OH5YW. Ei löytynyt minulle tästä antennista 80m  ja 160m  bandien kuunteluantennia, kyseisten bandien puoliaalto dipolilla kuulin paremmin, vaikka bandien pohjat oli selvästi useita s-yksiköitä korkeammalla kuin tällä Mini-Whip antennilla. Minulla on 42 m maston ylimmät harukset mitoitettu noihin mittoihin, ovat vielä aika jyrkässä kulmassa, ehkä noin 40 astetta. Pienellä tontilla  on hyödynnettävä kaikki mahdollinen, masto keskellä tonttia ja harukset tiukasta neljässä nurkassa, joista olen mitoittanut dipolit. Kolmella haruksella olisi kulma tullut todella jyrkäksi, ja näin sain 80m ja 160m dipolit käyttöön.

http://wwwhome.cs.utwente.nl/~ptdeboer/ham/tn/tn07.html

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 

Ei kommentteja: