Oma blogiluettelo

maanantai 10. syyskuuta 2012

Vielä on odotuksia NH8S suhteen

                                                            On Verlassa tyyniä päiviä

Kyllä jenkillään on hyvä NH8S tarjonta sunnuntaina paikallista aikaa illalla 10 ja 12m asemat heräsi ääneen. Aamupäivällä 12m asema hävisi, silloin kun keli olisi tänne avautunut. Samoin 15m EU aamun ja päivän kelit kokonaan vielä tarjoamatta.

DX-Summit ei tiedä NH8S oikeaa DXCC-maata, eikö kukaan ole sinne sitä kertomassa.
Järjestelmän ylläpitäjät ovat siirtynyt niin syvälle  it – maailmaan johon dx-workkijoiden (asiakkaan) ääni ei kanna, ja järjestelmän ylläpitäjät ei itse tiedä mitään  dx-maailman tapahtumista. Viime mainittua pahasti epäilen, se että ”saat rahat takaisin” kun valitat, ei korjaa sitä perusvirhettä jota järjestelmä syöttää joka vihjeessä käyttäjilleen ja täällä meillä vielä Teksti TV:lle. Kun dx-summit on www-tason ja perinteikäs toimija, en ymmärrä mikä korjauksen estää. Tämmöiset mokat rapauttaa dx-summitin mainetta, josta kukaan ei näytä olevan kiinnostunut. Valistunut dx-workkija voi toimittaa heti listan kutsuista jotka ei kohdistu dx-summitissa oikeaan dxcc-maahan.

AA6RE          18079.1 NH8S          IOTA OC-200, UP 5  1854 09 Sep   American Samoa
 
Nyt maanantaina näytää ryttyäkin olevan tarjolla
 
14080.0  NH8S        10-Sep-2012 0516Z  Tnx QSX 14.091.25           <KI4TWA>


En kadehti vanhojen omenapuiden omistajia, joilla saattaa olla puita ja niillä korkeutta runsaasti. Olen tyhjentänyt vain yhtä Valkoista kuulasta omenista ja siinä sitä puuhaa riittää, en ehkä ole asiantuntija omenapuun kypsien omenien talteen otossa, joten menetelmät saattaa olla vääriä, joten puuhaa riittää.

Tuolla kylillä ajellessa, olen katsellut vanhoja puutarhoja joissa, oksat painuksissa
omenien painosta, mihin kaikki omenat joutuu, tuskin hyötykäyttöön. Bio kaatikseen niitä suositellaan vietäväksi, eikä jättää niitä puun alle mätänemään. Mitä hyötyä on omenapuista jos sato vuosi toisen jälkeen on omistajalleen ongelmajätettä.

Nyt niistä thaimaalaisista olisi apua sadon korjuuseen, ellei heillä ole poiminnassa tehokkaat menetelmät tässäkin talteenotossa, esimerkiksi  moottorisahat.
Ei ainakaan tarvitse seuraavan vuonna tulla samaan puutarhaan. Ja maanomistajan tietää helpommin kuin mustikan- tai puolukan poiminnassa, joka oli MTK vaatimus ammattimaiseen marjanpoimintaa.

  

Ei kommentteja: