Oma blogiluettelo

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Aaton mukana maailmalla​, osa 9 SERBIASSA

 
Joet Sava (945 km) ja Tonava (2860 km ) yhtyvät Belgraden kaupungissa.
 


Taksien huijaukset Belgradessa puhuttavat. Kuva on otettu Belrade insigt-lehdestä 29.6.2012.

Belgraden linnoituksen portti.
 
Heinäkussa vallitsi Balkkanin yllä jatkuva 35-38 asteen lämpötila. Belgraden keskustaan ajettiin vesitankkiautoja joista janoiset saivat raikasta vettä.


 
Serbian Radioamtööriliiton toimisto sijaitsee aivan ydinkeskustassa. Rakennuksen edessä Prinssi Mihailon ratsastajapatsas. Patsas on valmistunut vuonna 1882 ja sen teki kuvanveistäjä Enrico Pzzi Italiasta.

Puistojen BELGRAD.

Heinäkuussa oli tarkoituksemme osallistua seuramatkalle Valko-Venäjälle, mutta kuten hyvin usein ennenkin matkatoimisto peruutti matkan vähäisen kiinnostuksen vuoksi. En suinkaan lannistunut tästä vastoinkäymisestä, vaan ryhdyin ponnekkaasti etsimään lento- + hotellipakettia. Vaihtoehdoista valitsin neljän* ZIRA- hotellin. ( www.zirahotels.com ) Belgraden lentokentällä ( Nikola Tesla) menimme matkalaukut saatuamme taksipalvelu-tiskille ja varasimme kuljetuksen hotelliimme. Virkailija saattoi meidät ulos ja ohjasi meidät luotettavan taksin viereen. Nyt jäljestäpäin olemme tyytyväisiä tästä järjestelystä, sillä pari päivää myöhemmin tulimme huijatuksi. Kerron yksityiskohdat tässä samantien. Hotellin virkailija soitti meille taksin jolla hurautimme parin kilometrin matkan keskustaan. Maksu oli asiallinen eli 320 dinaaria. Mutta poistullessa samaa reittiä oli hinta yli kolminkertainen. Ennen autoon astumista kysyimme matkan hintaa ja kuljettajan todetessa, ettei hän osaa sitä tarkasti sanoa, mutta autossa on taksamittari. Me sinisilmäiset turistit luulimme asian olevan kunnossa, joten yllätys hotellin edessä oli melkoinen. Mittari näytti yli 1000 dinaaria. Luonnolliseti pidimme melkoisen porun, mutta maksettava oli.

Hotelli Zira osottautui erinomaiseksi majoituspaikaksi. Aluksi kerroskäytävän hämyisyys tosin häiritsi, mutta pian siihen silmät tottui. Sisään kirjottautuessa koimme miellyttävän yllätyksen. Huoneenhintaan kuului aamiainen, mutta saimme lisäksi jokaiselle päivälle lipukkeet päivällistä varten. Molemmat ateriat nautittiin erittäin runsaasta noutopöydästä. Samassa rakennuksessa oli myös ostoskeskus supermarketteineen. Totesimme heti edullisen hintatason. Noudimme kaupasta mm vettä , viiden litran astia maksoi yhden euron, litra LAV- merkkistä olutta 0.83 e litra. Yksi euro oli 114 dinaaria.

Radioamatöörien tapaaminen.

Minulla oli jälleen ilo tavata paikallisia hameja. Olin sopinut face to face- tapaamisesta Serbian Radioamatööriliiton lehden päätoimittajan, Sreckon " Fex ", YU1DX, kanssa . Sovittuna aikana menin liiton toimistoon, kuusikerroksisen rakennuksen ylimpään kerrokseen. Paikalla oli myös liiton sihteeri Colja, YT1WA ja osa-aikaisesti työssä oleva kanslisti yl Slavica, YU1RS-088. Tapaamisen lopuksi sain kassillisen erilaista kamaa kotiin viemiseksi.

73 de Aatto, OH6PN oh6pn@sral.fi

www.tob.co.rs

www.serbia.travel

www.yu1dx.webs.com



73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
omakutsu toimii
pertti.oh5tq@gmail.com
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/


Ei kommentteja: