Oma blogiluettelo

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

NH8S tulee hyvin - bandien kelipiikeissä

Tuppeensahattua naapurin leveää kuusilankkua



Perjantaina aamupäivällä päivystin myös 15m bandia, cw alueen alapäähän oli ilmestynyt rtty lähetteitä, useita alle 21010 sopi ainakin kolmella tai neljällä eri taajuudella jotka oovereiden pituudesta päätellen ei olleet harrasteliikennettä.

21285.0  NH8S         7-Sep-2012 1000Z  UP 5TNX                   <SV1BTK>
Siellä se pihisi ja EU workki, ei täältä mitään  mahiksia, tuolla signaalitasolla.

DX de VK2HV:      7003.0  NH8S         UP 5 for NA                    1425Z QF57
Ihan luettavasti kuuluu, only NA, ei edes japanlaiset kelvanneet.

Kyllä tuo up 5 turhan vähän, aina löyty EUsta asemia jotka pahasti splatraa, pileuppi taajuudella, sopiva suunta täällä kun on Swainsille . Etenkin 20m ssb on sellaisia asemia.

Viikonlopun WAE SSB kisa rajoittaa selvästi tarjottavia bandeja NH8S,  kaikkki cw bandit ja WARC bandit on nyt tarjonnassa.

Lauantaina olin koko päivän poissa radioiden ääreltä ja vasta hämärän tulessa pääsin päivystämään, lähinnä omia puute bandeja seurailin. Näytti että 15m cw:llä saattaisi
asema kuulua. Kyllä se siltä pihinänä kuulu pitkään ja Locall annona kirjoitin varoituksen OH2J dx-clusterilla oleville asemille ja taisi siinä muutama OHkin saada yhteyden,. Silloin kun oli EU jakeluna. Kunnolla ei asema pihinästä täällä noussut ollenkaan, tuona aikana jota kuuntelin. Minä lopetin taajuuden kuuntelun 20.00 utc maissa ja siirryin elokuvan pariin.

Sunnuntaina aamulla kelit kuulostaa hyviltä 20 m ssb, cw ja 17m ssb tulee hyvin.

 DX de RA3U:      24894.1  NH8S         Up 5                           0500Z
Ja tästä vihjeestä alkoi 12m päivystys, tämäkin olisi uusi bandi kokonaan. Linukka lämpenemään ja aseman nousua luettavaksi odottamaan, vielä ei pihise vaikka UA3 niin kertoo,  vain OH5RF kuuluu kutsuvan. Suuri on ero OH5RF ja minun välilllä kuulemisessa, en edes kuule asemaa. Uskon lujasti että sieltä se nousee, jos vain tällä bandilla pysyvät.

Ensimmäinen päivitys on saatu siirrettyä nettilokiin, hyvin on OH-asemia listalla.



Ei kommentteja: