Oma blogiluettelo

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Taas näytää HF- bandien kelit paranevan

 Sonnanjärvellä ensin 5 cm jäätä, 10cm vesikerros ja uudestaan 20cm jäätä, ja tiivistynytä lunta sopivasti

Annobon 3C0E tuli 12m cw:lle, maanantaina iltapäivällä signaali ja oli silloin vielä vaisu, täältä ei mitään jakoa, odotan auringon laskua ja keli piikkiä. Toivottavasti asema on vielä silloin tällä bandilla, tämä olisi yksi mode puute.

15.50 utc oli paikallinen auringonlasku, mitään kelipiikkiä ei korvin ollut kuultavissa, mittarissa ei näkynyt mitään näyttöä, asemaa kuitenkin pystyi lukemaan. Pitää vain jatkaa taajuuden kuuntelua, jospa se sieltä nousisi.

DX de I1APQ:     24903.8  3C0C         back on frequency strong       1639Z JN34
Tähän tilaan ei täällä12m bandilla päästy, ja lopputuloskin sen mukainen.

Illalla myöhemmin tuli 40m cw:llä uusi mode, asema tuli plussien kera. ja EU häiriköistä sen huomasi, joka dipoliin ja keppiin se varmasti kuului parhaaseen töiden päättymis aikaan.  Ja skippi on tuolla bandilla lyhyt, kaikki tulee hyvin..30m jakoon en ehtinyt, vaikka taustalla puuhailin.

Tiistaina A-indeksi = Aurora on hellittänyt otetta ehkä 12 ja 10 m taas tulevat paremmin.
Ja  indeksit nousussa  http://www.solen.info/solar/


*****
#ham.fi kanavan robotti ei enää käy SRAL jäsenrekisteriä katsomassa,  onko sama syy  joka tuli esille kyselytunnilla, jossa Radio Hami kyseli SRAL jäsentietojen julkaisusta, joka vain rajoitetusti sallittiin. Nyt tehtyä ja purettua linkitystä yritetään peittää huumorilla.
<zeRobot> ?- ohxxx -? Olen lakossa kunnes ham-sauna lakkautetaan.

Aikaisemmin täältäkin tuli kaikki samat tiedot kuin SRAL jäsenrekisteristä ilman mitään poistoja, osoitteineen päivineen. Varustettuna vielä kannustuslisukkeella.
oh-callbook.sral.fi-palvelu sisältää vain SRAL:n jäsenet. This yor folt

SRAL sivuilla edelleen palvelu toimii, julkaisukiellosta ei mitään mainintaa, lihavointi ei ole alkuperäisessä tekstissä.
Huomaa, palvelu sisältää vain SRAL:n jäsenet.

Näyttää noita vanhoja OH-listauksia löytyvän, tässä siitä OH5 osio
Ja muuta vanhaa OHta

*****
Kävin poraamassa kairalla pari reikää rannan tuntumassa, ensin oli 5cm jäätä, välissä 10cm vettä ja uusi 20 cm jääkerros. Hyvin tiivistynyttä lunta muutama sentti, mainio hiihto- ja ulkoilukeli jäällä.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: