Oma blogiluettelo

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kosovo tulevaisuudessa dxcc-maa - milloin?


             Ei ole Kosovo vielä dxcc- listoilla, jossain kilpailuissa kyllä kertoimena kelpaa

Ison auroran jäljiltä ollaan taas palaamassa päiväjärjestykseen hf-alueilla ja Pacifik tullee pohjoisen navan yli. Ettei olla vaan pitkäntie ja kelipiikin varassa joka karsii sopivasti 100w ja langan/kepin signaalit sieltä kuulumattomiin, vaikka dx-clusterilla etelä EU niitä kehuu.

Uusi iota ryhmä ääneen AS-175  kutsulla AT2DW 15-30.03


Tulossa loppukuusta Manihiki Atoll, North Cook Isl. kutsulla E51M

Sponsorilistalle on myös OHDXF - hienoa

Puuskainen ja kova tuuli on pitänyt antennit tiukasti, joko suoraan tuulen suuntaan tai pitkäntien kautta, on sen verran puomeilla pituutta, että näin kannattaa menetellä.
Sanoin Jaska OH8QD kun mastoa ja antennia aikanaan rakenteli.


Kun kirjaudun Saunalahden verkkovierailulla Elisan 4G verkkoon, ensin olen DC HSPA+ ja hetken päästä UMTS modessa. Täällä ei aitoa  4G verkkoa ole, ja tuskin tuleekaan. Hyvin toimii 6-11M vastaanottoa ja noin 3M lähetys nopeutta. Paikallisen Kyläkuidun hinnaston mukaan, saan olla nykyisessä verkossa 14.5 vuotta näillä kuukausi kustannuksilla, että pääsen samaan kerta kustannukseen, jos liittyisin Kyläkuituun. En tarvitse sitä 100M nopeutta ja kiinteää IP numeroa, yrityksien tarpeet saattavat olla toiset. Ulkoistamalla kyseiset palvelut, voi yrityskin kiinteän IP numeron tarvetta kiertää ja välttää tarpeettomat kustannukset. Kiinteän IP numeron puute täällä, haja-asutus alueella ei ole yrittämisen esteenä, todelliset esteet löytyy muualta.

Täällä ihmetellään Kyläkuidun vähäistä liittymishalukuutta, minä en yhtään ihmettele. Tavalliselle kuluttajalle, 100M hankintaa moottoritiehen voi verrata. Meille useille riittää kolmella tai neljällä numerolla merkityt tiet, jos niitä vain pidetään kunnossa. Ja uskon että näitä rajallisia taajuuksia löytyy, myös tulevaisuudessa. Jos joku tulee näillä 4G ehdoilla tarjoamaan 100M tontin nurkalle, uskon ettei jonossa ole ketään. Kuin ehkä se  poliitikko joka lupaa, että kaivan omasta taskusta, sen puuttuvan moottoritien maksun, jota en tarvitse käyttää.

En ole kuituyhteyksiä vastaan, niitä pitää rakentaa, mutta ei oletuksella että joka savu niitä ottaa ja tarvitsee.


Paikallisuutisia Jaalan kyläyhdistyksiltä


Tuomari Nurmio kesällä 2012 Huhdasjärvellä

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: