Oma blogiluettelo

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kuuntelulankaa järven jäälle?


3C6A ja 3C0E retkeltä on olemassa myös paperiloki, tämä oli vastaus 20.3.2012 puuttuviin yhteyksiin. Jos oikein muistan, niin 3C6A oli se läppäriongelma ja paperille siellä niitä  taltioitiin. Minulla se 3C6A oli toisessa kiinnostusluokassa, tarkemmin seurasin 3C0E äänessä oloa.

Not there is problem, I will look at my book of paper of the expedition, later I inform you, Okthank you for your interest 73, de Elmo ea5byp

Heimon OH5VT ohjeiden mukaan kuuntelin tiistaina iltasella taajuudella 3504 dipolilla, oli tyypillinen tilanne. Kuulin että joku siellä on mutta ei vaan riitä antennin ominaisuudet. Ne pitkät kuuntelulangat puuttuu.

Tekisi mieli vetää yksi kuuntelulanka tuohon järvenjään päälle, jossa vielä on ohut lumikerros ja jättää se sen lumikerroksen päälle, muovitettua lankaa. Vaikka vain yhdeksi illaksi ja kokeilla. Kauniina päivänä siinä on hiihtäjiä tai muita konevoimalla liikkujia, ettei sinne lankoja uskalla jättää. Hiihtäjille tuskin olisi harmia, mutta nuo konevoimalla liikkuvat , saattavat saada langan teloihinsa. Järven suunta olisi helppo vetää, ei tarvitsisi metsässä rämpiä lumessa.

Meille asennettiin alkuviikosta E450 sähkön etälukumittari, nyt vain jännitetään mitä hf-bandien pohjille tapahtuu. Juuri kun yhdestä häiriön lähteestä pääsin eroon. Vielä en mitään ole havainnut, muuntajalle se PLC signaali lähettää, kuulemma yöllä.


73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: