Oma blogiluettelo

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pekalla 9M6/OH2YY riitti kysyntää

Esimerkki ranskalaisesta prefiksien jaon perusteista "merentakaisille alueille" tai se ei vain minulle ole avautunut

14195.0  9M6/OH2YY   26-Mar-2012 1206Z  Pekka tulee hienosti!        <OH2WI>
14192.0  9M6/OH2YY   26-Mar-2012 1711Z  nwe qrg  listen up 200-205  <IZ7DOO>
14195.0  9M6/OH2YY   26-Mar-2012 1710Z  Please try other frequency! <CT1EGF>

Pekka 9M6/OH2YY oli aktiivisesti maanantaina äänessä ja iltapäivällä 20m signaali oli minun kuulohavaintojen mukaan täällä selvästi voimakkain. En tiedä miten Pekka tuohon qth oli päätynyt. Muistan että jollain isolla porukalla oli kontti radioita ja muita tarvikkeita jäänyt tulliin /satamaa ja ja retki jouduttiin perumaan. Tietysti on helpompaa mennä osittain katettuun pöytään yksin, kuin yrittää tuoda kontti kaupalla tavaraa maahan ja viedä ne viidakko saarelle ja perustaa sinne leiri ja useita asemia. Siinä saattaa olla useita käsipareja pyytämässä taaloja, kyllä me vähän jelpittäisi jos maksua löytyy. Viranomais luvista puhumattakaan.

En ole kartasta mitenkään edes yrittänyt hahmottaa Spratlyn saariryhmää, jotenkin tuntuu että muutama maa niitä saaria on hallitsevinaan, tai ainakin rajoista kiistelevät. Siellä liipasinsormet on herkällä, yleensä tuolla suunnalla on ihmishenki on nollan arvoinen, jos aseen takana niin arvioidaan. Kuten muistamme Jolon saaren tapahtumista, jossa suomalaisiakin oli mukana.

Tässä linkki 1983 ikäviin tapahtumiin, Googlen kääntäjälläkin pärjää


Vielä en ole huomannut etäluettavan mittarin E 450 nostaneen bandien pohjia, viikon se siellä kukkunut ja PLC tekniikalla muuntajalle lähettää dataa yöllä. Eivät näytä joka kesämökkiin niitä asentavan, vaan meille jotka asumme täällä vakinaisesti. Helpotus ehkä sekin, mahdollisia PLC häiriön lähteitä lukumääräisesti olennaisesti vähemmän.

Nyt parhaan hiihtokauden jo mentyä, vedin järvelle muovilla päällystetty ohutta lankaa lumen/sohjon päälle, homma jäi vielä pahasti kesken. Ja muutenkin teen sen vastoin kaikkia kuunteluantenni teorioita. Ilman erillistä syöttökoksia ,tai päätevastusta, tai mahdollista vahvistinta. Näillä toimenpiteillä en tietysti saa sitä hyötyä jota sillä pitäisi saada. Tämä on laiskan kokeilua 80m bandilla, helppo ja nopea kelata rannalta pois jos siihen tulee aihetta, lanka on itään johon järvi avautuu, pituus määräytyy käytettävän kiepin pituudesta, jota en itsekkään tiedä, ehkä maksimissaan 200m. Palaan tuloksiin jos niitä ilmaantuu, en odota suuria tuloksia kokeilusta. Varmaa on vain että vappuna lanka ei ole enää jäänpäällä, koska yleensä jäät sulaneet siihen mennessä.


73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: