Oma blogiluettelo

maanantai 13. maaliskuuta 2023

FT8 moden työskentelyn opettelua - FT8 OH kilpailussa mukana- FT8WW


Antti huipulla 
Kuva otettu ennen SOTA-aikaa
Eli ennen Summits On The Air.
kuva Antti OH5TB

Olen oppinut vähän IC-7300 FT8 säätöjä kiitos palautteesta. Mikrofoni ei tarvitse olla liittimessä, jos pöydän reunalla toisella läppärillä katselee kuuntelee  tv -urheilukanavaa. Ja toisella ohjaa ja kutsuu FT8WW FT8 modella. Varmaan siellä menussakin olisi asento jossa tuon voi ehkäistä, helpoin oli vain mikrofoni liittimen irroittaminen. Ei muuten tullut yhteyttä, vaikka otin mikrofonin liittimestä irti.

Tosin aurora oli vienyt paraanterän, mutta toipuminen ei kestä pitkään. Olen pessimisti, ettei tässä pilkkumaksimissa takavuosien tapaista Pacifikin yökeliä 10m ei tule. Niistä on vain muisto ja lajittelematon kasa qsl jäljellä. 

Sitä enteili hyvä eilinen 11.3.2023  ehtoolla klo 22-23 SA välillä kuuntelin ja pidin yhteyksiä 12m FT8 NA suuntaan vanhanajan kutsunumeroilla 6 ja 7 alueille. 

Ja heti aamulla taas antenni itään, sieltä yhden cq jälkeen tuli ruutu punaisena japanilaisia. Okein pahaa teki jättää vastaamatta, lähdin vain kolmannelle aamulahville alakertaan. Siellä oli varmasti asemia, joille saattoi OH eka qson paikka.

FB sivuilla käydään keskustelua tapaus 3Y0J FT8 liikenteestä alkaen FT8WW saakka. Onko siellä päässä ollut käytössä wsjtx f/h asetus joka leikkaa tietyn tason ylittävät singnaalit pois heidän ruuduiltaan, erään käyttäjän mielipide tuki tätä teoriaa, koska linukallla  ei yhteyttä tullut mutta perusrigin tehoilla kyllä. Tosin yksi pääsky ei kesää vielä tee, koska muuttujia on tässä kenttätestissä useita joiden keskinäistä vaikutusta lopputulokseen on mahdoton arvioida.

FT8 modella osallistuin OH kisaan ekakertaa. Asetukset tuli aseteltua ennen kisaa.

Minulla on radion IC-7300 poveri vähän niukka antamaan ampeeria, joten olen omasta mielestäni löytänyt säädöillä sopivan tason, vähän se lämpenee. No kisa 80m meni hyvin, kun hoksasin ettei VHF osion klikkaukset toimi samoin kuin ohjelma HF puolella, ja qso ruutua ei tule klikattavaksi OK:sta. 

Ajattelin kisan loppuminuuteilla käydä myös 40m kurkistamassa, yksi qso meni hyvin. Vasta toisen qson alussa huomasin katsoa swr mittariin, se oli tapissa. Samalla sammui rigikin, qso jäi kesken vasta-asema ei saanut minulta kuittausta. Olin ajanut 40m 80m dipoliin ja powerin lämpösuojaus oli toiminut, se selvisi vasta puolituntia myöhemmin alakerran kahvin jälkeen, se oli suuri helpotus. Olin jo siipimaassa, menikö rigi siinä pimeeksi.  

Maanantaina 13.3.2023 pääsin 10m FT8 F/H modella FT8WW portista sisään, annoin -08 ja sain kaksi erikertaa -06, siihen se jäi, en saanut loppukuittauksia. Samaa kohtalon kärsi muutama muukin OH asema. Tai en ainakaan huomannut kuittauksia ruudulla.

73, Pertti OH5TQ
Ei kommentteja: