Oma blogiluettelo

perjantai 24. helmikuuta 2023

Papan uusi digiaika FT8 modella

 


10 m alueella olen työskennellyt FT8 ja välillä tarpeen mukaan F/H

Olen jo vähän päässyt liikennöintiin (klikkailuun) sisälle FT8, qso kaavaa voi helposti lyhentää ja siirtyä suoraan raporttiin. Tänään maanantaina oli hyvä päivä kaksi asemaa otti omalta (ei siis 28074) taajuudelta ja vielä F/H asetuksilla ensin (AF) 3X1A Guinea ja myöhemmin illalla (NA) 4U1UN New York. Molemmat tuli RR73 merkinnöillä ruudulle ja lokiin. Vähän hitaammin tuli kuin sen periodit sen niin määrää. Melkein jo luovutin, oli ekat F/H yhteydet, hätänen kun olen.

Toisaalta (AF) 9U5R ei sitten millään tarttunut, tosin keli oli jo kääntynyt jenkkilän ja etelä-amerinkan suuntaan, sinne ne yhteydet näytti valuvan, vaikka jenkkilän raportit oli aika vaatimattomia -15,tai -20 oli tyypillinen, etelä-amerikasta paukutti + puolella 9U5R raportit. Tyypillinen tilanne täällä illalla, keli tippuu mutta kuuluu, täältä ei pohjoisesta päästä läpi.  

Keskiviikkona katselin ja tietysti olin mukana kutsumassa miten OHta meni läpi taajuudella 28095.0,  FT8WW lokiin f/h, muutama hetki siinä seurailin. Keli alkoi suosia eteläistä EU. Vain kaima Pertti OG2M puhkaisi täältä pohjoisesta läpi. Etelä EU joukoon alkoi mahtua muutama japanilainen ja kiinalainen, sikäläinen auringonlasku ja kelipiiki.

Muutamana aamuna käänsin antennin itään, hihkaisin CQ DX. Ruutu täyttyi punaisena japanilaisista, tunnin verran niitä klikkailin, tais siinä muutama VK ja YB olla joukossa. Siirryin alakertaan kolmanelle aamukahville.

73, Pertti OH5TQ



 

Ei kommentteja: