Oma blogiluettelo

torstai 23. maaliskuuta 2023

Yksi tavoite saavutettu - yhteys CY0S FT8 modella

 


CY0S Sable Isl.

On pitänyt hereillä viikolla, aamuisin 05 (SA) aikoihin olen kuulostellut 40m aluetta. Siellä se sähköttelee, ei meinaa täältä jenkkien sekaan mahtua, selvästi etsii upista NA asemia joille vastaa, muutama italialainen pääsi "säälistä" lokiin. Tuli se EU osion näin heti aamulla täytettyä. Se oli sitä päivän avaus huumoria 40m työskentelystä. Muuta myönteistä en keksinyt, kun oli vielä silloin aamukahvitkin naattimatta, pientä kiristystä korvien välissä, piti herätä niin aikaisin, asema kuuluu  hyvin, ei yhteyttä. Kyllä siinä joku OHn"isopoika"meni läpi.  Auringon noustessa keli hiipui, vihjeiden mukaan ajoivat NA pitkälti, eikä EU häiritse heitä. Menin alakertaan keitin aamukahvit, helpotti heti, veren sokerit kohdalleen. 

Oma kiinnostukseni FT8 modessa yhteyden saaminen jollakin bandilla. Tiistain sain jo "portin"heidän lokiin auki 12m, minun raportti ei koskaan mennyt perille, joten kuittausruutu ei minulla avautunut. Eikä heidän lokissa FT8 yhteyttä näkynyt, 15m cw yhteys kyllä.

Tänään torstaina olin varautunut päivystämään kokopäivän, seurailin eri alueiden FT8 tilannetta ja kutsuinkin. Hyvä muistutus koettiin puolenpäivän maissa 10m alueen  kelistä suomen sisällä, joku oli FT8 modella FW ja C21 asemian kuullut, minä vain  kuulin/siis näin ruudulla kun C21 asemaa kutsuttiin YB maasta. Nämä molemmat oli poissa yleiseltä FT8 taajuudelta, omilla taajuuksilla.

Antenni tilanteeni on vähän surkea 30m kääntyvästä dipolista koksipoikki, 20m monosta koksin väri vaihtunut tumman ruskeaksi, vesijohtoa kait. 17m mono poissa pelistä koksissa häikkää. Vasta iltapäivällä tuli CY0S 28093 jossa on toimiva monobanderi F/H asetuksilla meni läpi loppuun asti. Hyvin sinne OHta meni läpi. Tavoitteeni tämän retken osalta on paketissa, yksi yhteys FT8 modella.

Näytti että torstaina  10m kelit sinne oli pitkälle iltaan auki, FT8 oli jaossa pohjoisen EU suuntaan.

Tätä kirjoitan perjantai aamuna 3.35 (SA) aurora lukema 60. Eilen illalla 10m avausta ihmettelin aurora lukema oli 17. Aina enen auroran iskua on todella hyvä kelipiikki sitä se ennusti taas.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: