Oma blogiluettelo

tiistai 14. maaliskuuta 2023

Nollasta taas on lähdetty FT8 dxcc-maiden työskentely


Tiistaina 14.3.2023 päivällä oli hyvää keliä ensin FT8WW  tuli 12m ja myöhemmin 10m FT8, hyvin kelpasi OH. Hyvin kuului myös SSB:llä 28340. Vanha totuus pedion loppupäivillä lokiin pääsy on helpompaa, vaikutti että kelit oli myös paremmat. Ennakkotietojen mukaan tiistai on toiseksi viimeinen päivä saarella. Seuraavaa retkeä tälle saarelle voi vain arvailla. Tänään minun FT8 lähetteeni säädettiin uudelle tasolle, naapurista kuunnellen. Näytää että minulla nupit menee helposti kaikki kaakkoon se ei palvele vasta-aseman luettavuutta. Kiitos avusta.

Tässä vähän aikaa FT8 moden parissa olleena, on taas kuin aloittanut dx harrastuksen uudestaan, nollasta. Paljon on tapahtunut tällä välin, minulle on uusia WhatsApp ryhmiä, OH DX-klusteri, OH DX-chatkanava. Jossa kysellään ja vastataa, tänään todettiin joukolla D44KIT olevan huonokuuloinen, kunnes selvisi hänen kellonsa olleen etuajassa 1,4 sekunttia. Se riitti huono kuuloisuuteen. Ja korjaavia ohjelmia ehdotettiin.

 Entisten DX-summitin, telnet DX-clusterien ja OHFF clusterin lisäksi. Siinä WhatsApp ryhmien pimppauksien jatkuva virta pitää mielen virkeänä. Samoin myöhään iltaa jatkuvat radiokelit, yläbandeilla. Myös dx-uutisia tulee seurattua nyt tarkemmin.

73, Pertti OH5TQ 

Ei kommentteja: