Oma blogiluettelo

lauantai 25. maaliskuuta 2023

FT8 tehot ja ajastus - Timo OH1NOA Cap Verdellä D4NA

 


Paikallista ylävirtaa Nisuksesta

Pitää perua omia puheita, mitä aamulla kirjoitin, CY0S suunta voi olla vaikea!

Syynä tietysti oli aurora indeksin suuret lukemat, joten otin päivän kevyesti, meni monta minuuttia etten edes Sablea ja radiota muistanut. Lounaan jälkeen menin yläkertaan radioiden äärelle, dx-summitista katsoin 14092 on CY0S FT8. Ajattelin että kutsutaanpa, koska oli uusi FT8 bandi, laitoin AL-1500 lämpenemään ne kuuluisat kolmepitkää minuuttia.

Kutsui IC-7300 vajailla tehoilla, ja kas perhana se tuli het takaisin, sinne meni +13, joten singnaalia oli täällä, vaikka oli leveä filtteri päällä. Pohjoinen EU oli sopivasti skipissa, vaikka se aurora tappoi muut bandit hyvin tuohon suuntaan. 

Minulta kysyttiin millaisella teholla ajat FT8

Lähtötilanne on minulla aivan alussa tällä modella, joten monet asiat on ihan hakusessa. Joka päivää kuulen uutta WhatsApp ryhmissä, ja kyselen lisää nimenomaan käytetystä ohjelmasta. Tehon suhteen olen lähtenyt rigin perusteholla 50-60 wattia, ellei se riitä avaan linukkaa 300-500 watilla, ellei sekään tuota tulosta nostan tehoa kw. Tässä ajattelumallissa on se virhe olettamus, tehon nosto ei auta jos asemien välinen ajastus on tarpeeksi pielessä. Kuulemma CY0S tapauksessa se vielä pc kohtaisesti siellä vaihtelee, sanovat tietäjät täällä suomessa. Tässä on minulla vielä opettelemistä, en sitä tarpeeksi hallitse kaikissa tilanteissa, sen olen havainnut.

Timo OH1NOA menee puskiin todellisessa dxcc maassa

D4 - Timo, OH1NOA tulee olemaan aktiivinen lomatyyli D4NA:na Sal Islandilta
         (AF-086), Kap Verdeltä 30. maaliskuuta - 6. huhtikuuta. Hän operoi
         pääasiassa CW:tä ja SSB:tä 40-10 metrillä, ja aikoo olla QRV parista
         Maailmanlaajuiset kasvisto- ja eläimistökohteet. QSL LoTW:n, 

           Club Login OQRS:n kautta tai suoraan OH1NOA:lle.

https://www.425dxn.org/

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: