Oma blogiluettelo

torstai 29. joulukuuta 2011

On sähkö täälläkin pätkinyt - 10 tuntia poissa

                                            Talvinen Verla padon yläpuolelta

Jussi OH5C kirjoittaa

Vanha huomio "koko päivän greyline" pitää paikkansa jälleen pidemmillä laineilla sydäntalvella. 28.12.2011 Keskellä päivää klo 10.15 UTC kuului 3.796Mhz  K6AAX/VY2 Prince Edward Islandilta lujaa ja mikäs siinä muu auttoi kun Pat siellä kutsui, vastasin ja Kanada napsahti lokiin 55 raportilla, ollen uusi bandipinna 80m ssb.llä. Windom antennillani ja 100w.lla

Jos tuosta pitää jotain johtopäätöstä tehdä, pitäisi viereinen saari CY0 Sable iota NA-063 olla helppo ainakin kuulla se on tulossa ääneen riippuen sääolosuhteista, kun saarelle päästään vain lentämään. Ron, AA4VK/CY0, ja Murray, WA4DAN/CY0


Malpelon  HK0NA uutisia

Muita vuoden 2012 aktiviteetia



  
Tiistaina iltana täällä alkoi sähkökatko, Suur-Savon verkossa ja päättyi Keskiviikkona aamulla klo 0530 utc , yhteensä 10 tuntia. G3 verkko Elisalla ja Soneralla oli pystyssä, pienen UPSin ja vanhan läppärin akun varassa, nettiyhteys mokkulalla toimi. Verkkoyhtiön häiriö sivua pystyi seuraamaan, silloin kun se toimi. Ennusteen mukaan oli varauduttava jopa muutaman vuorokauden katkokseen. Nyt Jaalan alueella näyttää olevan  yksi onneton, ilman vielä sähköä, kartta ei kerro missä hän on. Suhteellisen nopeaa korjaus toimintaa, yhtiön tj oli yöllä komentanut kaikki maastossa olleet hätätyöläiset nukkumaan ja aamuna valoisassa vasta aloittamaan turvallisesti, korjaustoimet maastossa. Muuntopiirien ohjauksia muutettiin yön aikana, päivällä saatiin jo sähköttömät asiakkaat reilusti alle 5000, joita oli maksimissaan 30000 kpl.


Viime talvena lumilingot loppuivat, nyt niistä tuskin on pulaa. Nyt ainakin kevyet ja helposti siirrettävät pienempitehoiset aggregaatit ovat loppuneet, minuakin on alkanut asia kiinnostaa.

Antennit kestivät tämän koeponnistuksen, tosin puomien suunnasta pidin kyllä huolen, suhteessa tuulen suuntaan. Nämä on sen verran pitkä puomisia, että tulen suuntaa niitä on syytä käännellä, niin kehoitti Jaska OH8QD aikanaan. Eikä kaatuilevia puita ollut edes lähistöllä, joten haruksetkaan ei olleet vaarassa, toimia kaatajina.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: