Oma blogiluettelo

maanantai 19. joulukuuta 2011

Skimmeri - onko se eettinen ongelma?

 
Jos ZK2V Niuelta jäi kismittämään, ettet saanut sitä edes kuuluviin, siellä oltiin 1w ja sisäantennilla liikkeellä, joinakin päivinä. Niin tässä tulossa uusi porukka paremmilla aseilla ja aktiviteetilla.
http://zk2c.hkmann.de/?Home
 
T2T pyytää 5 taalaa qsl- kortista, jos oqrs kautta haluaa.

Muutoksia OHDXF OH-marathon listalla, Hannun OH1XX tulos oli poistunut, kävin sivuilla 18.12.2011 klo 17.44  utc. Lopullisesti vai päivityksen vuoksi. Muutama päivä sitten tulos oli tippunut toiselle sijalle.

CCF postituslistalta lainattua, aiheena siellä oli skimmeri.
Olen ymmärtänyt että samaa eettistä pohdintaa on ollut DX-puolella.
73 oh1wz/2

Minusta skimmerissä ei ole  mitään ihmeellistä, normaalia kehitystä, sen käyttö vain on huomioitava kilpailujen säännöissä. Valitettavan usein ne muutokset siellä tapahtuu viiveellä. Jos paperiloki, lyijykynä ja pumppuavain on se oikea malli harrastaa, niin kuka sen estää. Jos haluaa naulata harrastuksessa itsensä kiinni johonkin aikakauteen, hänelle se oikeus suotakoon  tuottakoon se hänelle suuren mielenrauhan, ja yhteiskunnalle mahdollisesti säästöä.

On minullakin kiitos ystävien,  pumppuavain tuossa pöydän nurkalla. Monesti kyläilijät, ei harrastajat, siihen tarttuvat ja cw merkkejä tapailevat. En muista milloin olisin sillä yhteyksiä pitänyt, saati kisayhteyksiä, kyllä ne kisaohjelmalla ja näppiksellä on pidetty. Joskus vähän hapuillen mutta kuitenkin.

Skimmerin palveluja en ole vielä kisoissa käyttänyt, dx jahtaamisessa kyllä. Saavutettua hyötyä en ole skimmerin käytöstä vielä saanut. Näillä kokemuksilla se olisi tehokkain omalla asemalla, omilla antenneilla ja niiden suunnilla.

DK2OM ansiokkaat raportit

73, Pertti OH5TQ

2 kommenttia:

OH1WZ kirjoitti...

Ilo kuulla että RBN / Skimmeri/ etävastaanottimet eivät ole DX-puolella ongelma.

Kommenttini viittasi lajin muutokseen, kuulo- vs. näköaistin käyttöön, omaan vs. muiden apuun. Ymmärrän että dxcc saa nopeammin kerättyä muiden avulla. Ja jos uskoo että se on ihan ok, on se ok. Mutta sitten pitäs sanoa - ei 'mulla no 300 maata', vaan 'mulla on muiden avulla 300 maata'.

Cheers, oh1wz

OH1WZ kirjoitti...

Mikä ero on lauseella 'mulla on 300 maata'ja 'mulla on toisten auttamana 300 maata'?