Oma blogiluettelo

tiistai 27. joulukuuta 2011

Olipa testi mastolle ja antenneille

                                                     Sonnanjoen Myllykoski

Macquarieltä  VK0/M kutsulla VK0TH oli Joulunpäivän aamulla lyhyttätietä jopa hyvin kuultavissa 24940, taisi olla pari tuntia ainakin luettavissa, otti aina tarkalleen upista 5, ja kysyntää näytti riittävän. Moni OHkin sai uuden bandipisteen, minäkin siinä mukana. Harvinaisen pitkään viihtyi samalla bandilla, kerran aikaisemmin olin jo melkein iskukunnossa ja linukka lämmin, kun asema siirtyi toiselle bandilla.


En ole kuullut Joulupukin asemaa OH9SCL, eikä asemasta ole annettu yhtään dx-clusterin vihjettä, josta voi päätellä että asema ei ole ollut äänessä, vuonna 2011. Tuntematta aseman taustaa, yhdelle kerholla vuosittainen kuukauden aktiviteetti saattaa kaatua vain muutaman jäsenen harteille ja aiheuttaa vuosittain toistuvana väsyä. Ja kerholle kustannuksia, lopputulos on helposti arvattavissa.

Tapanina oli voimakasta tuulta ja koskaan en ole nähnyt ja kuullut maston ja antennien pitävän näin kovaa, tuulesta aiheutuvaa ääntä. Kyllä se oli aikamoinen testi, jonka masto ja antennit selvitti. Täällä ei muutamaa sekuntien räpsyä lukuunottamatta ole ollut  sähkökatkoja. Emme olleet pahimman myrskyn alueella. Se sillä oli vaikusta että laitoin pikku upsini taas tulille, ja läppärin ja rigin siihen, ettei mahdolliset räpsäyksien piikkit rigiä mykistä.  Näitäkin tapauksia kuulin OH2 piirin aluella tapahtuneen. Soneran Ja Elisan verkot toimi hyvin, joten mokkulla nettiin yhteydet pelasi hyvin. Järvenpäässä ollut osa kaupunkia sähköttä lähes vuorokauden, vasta tiistaina aamuyöllä olivat sähköä saaneet. Täällä Jaalan alueella näyttää olevan vieläkin 201 asiakasta ilman sähköä, jakeluyhtiö verkkosivujen mukaan.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: