Oma blogiluettelo

perjantai 23. joulukuuta 2011

DXCC- tilastot ajantasalle


Pyhinä saattaa olla aikaa katsella omaa lokia sillä silmällä, mitä sieltä löytyy. Kun bandit ovat taas vähän raolaan ja uusia dxcc- maita on tullut kirjatuksi, eri bandeille. Mikä kokonais- tai maratooni tilanne.
Puhutaan DXCC-awardista,  DXCC.- maat ja mikä on DXCC-tilasto?

http://www.sral.fi/jasen-dxcc/info.html

Liiton sivuilla näyttää päivitys vähän olevan ajasta jäljessä, dxcc-maiden nykyinen määrä ei siellä ole oikea. Se on 341, täällä voimassa olevat listaukset, huomaa myös 2007 FJ, ja 10.10.2010 PJ ja ST0  2011 

Prefiksien historiaa

http://www.arrl.org/prefix-cross-references


ITU Table of Allocation of International Call Sign Series


Eiköhän näillä eväille jo selviä oma dxcc- maatilanne, jos ei anottavaksi ARRL todisteeseen niin ainakin itselle, tai ilmoitukseen OHDXF listalle.
Uusia kutsuja on listalle ilmestynyt – hienoa.


Kokemuksesta tiedän että joskus esihistoriallisten yhteyksien selvittäminen, ilman näitä listoja saattaa olla todella hankala, etenkin tämä prefiksien historia listaus on suuri helpotus. Helpottaa jopa mahdollisten deleted korttien pyydystämisessä. Vain googlettamalla oikeaa kutsua, saattaa löytyä vastaus.

Siitäpä muistin, pitää omien kotisivujen listaukset päivittää. Onneksi minulla on erillinen uusien PJ, 10.10.2010 jälkeen workkitujen maiden listaus olemassa, jonka perustella voi yhteen ja vähennyslaskun avulla saada nyky tilanteen bandeittain selville. Minulla 160 ja 80m saldot tippuu, koska en ole niitä vanhojakaan kaikkia aikanaan workkinut. Nämä uudetkin vielä niillä bandeilla workkimatta, PJ2  lukuunottamatta..
Jos olet ennen 10.10.2010 workkinut kaikki silloiset PJ, niin muutokset on seuraavat. Miinusta kolme dxcc-maata, ja jos olet 10.10.2010 jälkeen workinut kaikki uudet PJ, lisää neljä uutta dxcc-maata, olet nykymaiden uudessa summassa. Jos yllämainitut kriteerit täytyy, niin deleted maihin tulee kaksi lisää. Katso deleted listaus.

Ja eriteltynä näistä ne 10.10.2010 PJ muutokset muodostuu

Tämän seurauksena DXCC-listalta  poistetaan maat PJ2, 4, 9 Bonaire, Curacao (Neth. Antilles) ja PJ5-8 St. Maarten, Saba, St. Eustatius.

Listalle  lisätään seuraavat maat: (1) Curacao (PJ2); (2) Sint Maarten (PJ7); (3) Saba (PJ6) & St Eustatius( PJ5) ja (4) Bonaire (PJ4). Yhteydet hyväksytään 10.10.2010 klo 0400 UTC alkaen.


Pidätän oikeuden olla väärässä, jos laskukaavat ei pidä paikkaansa. Ainakin John OH5NZ ja Pertti OG2M tietää oikean kaavan.
Linkki


Uskallan tämän linkin julkaistaa, koska olen itse yli 10 vuotta vanhan  Saab 93 ja Ikean Family kortin omistaja.

73, Pertti OH5TQ

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vielä hienompaa olisi jos itse TQ olisi myös listoilla!

Terv. eräs ihmettelijä

OH5TQ päiväkirja kirjoitti...

Hyvä kysymys, jokunen vuosi sitten olin siellä kokonaistilanteessa. Sijoitukseni oli siellä I-divarin loppupäässä, kaikki workkittuna ja deleted oli silloin 349.

Vedin tulokseni tarkoituksella sieltä pois, haluan antaa nuoremmille tilaa. Minusta ne mahdolliset muutokset sillä listalla (kokonaistilanne) on kovasti ajallisesti hitaita koska tarjonta aktiviteettia ei ole tietyista maista vuosiin.

Minun alapuolella olleet pääsivät kaikki numerolla ylemmäs ja joku uusi ihan listalle.

Haluan kaikilla kirjoituksilla kannustaa uusia harrastajia dx-workkimisen ja keräilyn pariin.

Kotisivuilta löytyy omat tulokset
http://tupala.mine.nu/oh5tq

Pertti