Oma blogiluettelo

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Viitosten Syysottelu 2011 Phone ja 7060 taajuus?


Viitosten Syysotteluun 2011 alkoi huolellinen valmistautuminen jo edellisen päivän kerho tapaamisessa. Tulimme Elimäen kerholta kahdella kutsulla ääneen OH5AE ja OH5R molemmat osallistuvat  kerhoasema luokkaa, joka on tietysti suuri salaisuus, koska oikealla luokan valinnalla  ratkaistaan jo palkintosijat. Nyt ei näytä tehoilla olevan merkitystä, toisin kuin SM Kalakukossa, nyt on vain yksi luokka 100w.

Aamulla kaivoin paperilokin  esille sen ainoan, ja monistin niitä vielä lisää. Juoksevia numeroita on varattu tarpeeksi, 001-120 oli esitäytetty ja ne näytti riittäneen. DK0WCY keli-indeksit näytti taas nousseen, tuntia ennen kisan alkua, 40m tuli jenkkilän asemia siellä paikallisessa  SS kisassa cw:llä. Kuinkahan täältä mahdutaan sekaan.

80m eka periodi, meni 15 minuuttia hyvin, sitten tuli pysähdys ja ajatus tässäkö sitä taas ollaan, ei muuta kuin toinen vfo rullaamaan.40m aloitus sujui jo paremmin ja kokonaisuudessaan 40m oli hyvää OH keliä ja asemia mukavasti.Viimeinen 80m periodi oli tuskaa, ei tainnut pohjoisen asemia OH8L lukuunottamatta olla lokissa. Varsinaisia LA kertoimia ei ollenkaan, en edes kuullut misään muussakaan pileupissa. Se siitä sitten, ollaan taas palattu OH3 keliin viimeisellä 80m periodilla ja OH3JKV teki hyvän tulokset perusluokassa - onnittelut.

Odotukset on korkealla onnistuneen Ilmaveivin jälkeen. Syysottelu 2011 ollut hyvin esillä erimedioissa, siitä kiitos Liiton kilpailu managerille. Uskoin että osallistujia on runsaasti, eikä lähetettävien  lokien vaatimukset ole turhan kireitä. Olin vain Phone osassa mukana, ja kaikki havainnot ovat sieltä, kutsuna oli OH5R.

Sitä en tiedä onko se paljon kaivattu CCF siunaama lokien luotettava tarkastusohjelma jo käytettävissä, joka helpottaisi huomattavasti järjestävää kerhoa.

Muuta murinaa 7060 taajuudesta

En ole kaikkia uutisia seurannut mutta Italiasta taitaa löytyä lähin paikka jossa voi olla hätäliikennettä, 40m bandilla. Suomessa ei taida olla edes harjoitusta meneillään.

En tunne tätä aluetta, joten en tiedä miten hätä-tai harjoitusliikenteestä tulee ennakko varoitus maakohtaisesti, joka menee myös perille edes jokaisen aktiiviseen savuun. Ja kenen vastuulla sen levittäminen on meillä.Tietyn  taajuuden puhtaana pidosta, olisi syytä olla todella tehokas tiedotus, tai lauma bandipoliisia 24h/vrk valmiudessa, ei kait tämä ole tarkoitus tai edes järkevää

Jos KW ssb ajetaan, kyllä siinä 50w digimode jää pahasti jalkoihin täällä kotimaassa, tässä tilanteessa on jo tehty joukko oikeita asioita, ihan väärässä järjestyksessä, että tähän tilanteeseen on päästy.

Täällä IARU Band Planit, mikä tämä 7060 josta nyt keskustellaan, kisa-asemien yläraja oli 7095, ja voi vakuuttaa ettei siellä tungosta ollut.


7100 - 7130
2700
All modes, 7110 kHz – Region 1 Emergency Centre of Activity


73,Pertti OH5TQ


       









Ei kommentteja: