Oma blogiluettelo

maanantai 21. marraskuuta 2011

HC8GR oikea mestari työskentelemään, meidän onneksi keli oli tänne hyvä


E51MAN North Cook on yhden miehen dx-retki joka kestää 6.12.2011 saakka



T2T Tuvalulla ryhmä on  äänessä 8.12.2011 saakka. Täälläkin valittavat EU workkimisen vaikeutta. Sekä jatkuvaa kutsumista, joka suuresti vaikeuttaa ja hidastaa yhteyden pitoa.



  
Minulta kysytään miksi niitä Pacifikin asemia jatkuvasti hehkutat. Esitän vasta kysymyksen, miten usein olet Pacifikin asemia ääribandeilla 12 ja 10m workkinut.
Ehkä edellisellä auringonpilkku maksimilla, jos olet silloin ollut dx-harrasteen parissa.
Kyllä  Pacifikki on täältä haastava, vaikka olisi pilkkujakin. Siellä pitää olla vasta-asema jolla halu ja valmiudet pitää tänne pohjolaan yhteyksiä. Jäämme sopivasti tyypillisten EU iltakeleistä paitsioon, ja jos vielä aamun / aamupäivän avaukset tänne jätetään vasta-aseman toimesta käyttämättä, tilanne on lähes toivoton.

Parin aamun kokemuksella väitän että, pieni kelipiikki on olemassa Tuvalulle  SP suuntaan, vajaa tunti ennen  paikallista auringonnousua täälläkin, T2T tuli silloin workittua ja E51MAN pihisi paremmin  12m cw:llä . Ja varttia ennen nousua molemmat asemat painuivat lukemattomiin antennin suunta oli SP. Taajuutta kuuntelen edelleen suuntana SP, puolituntia hiljaista. UA4 vihjeen jälkeen käänsin LP ja siellä E51MAN tuli luettavasti. Tuosta voisi päätellä että, paikallisen a-nousun jälkeen keli oli kääntynyt LP suuntaan, näillä pilkuilla. Ja sehän tietää että eteläinen EU on silloin vahvoilla.

Ja tämä vihje siirsi kuuntelun tulevaisuuteen 12m cw:llä, seuraavalle aamulle, ellei ne yökelit tänne etelään avaudun SP suunnasta.
  3501.2  E51MAN      20-Nov-2011 0653Z                               <W3LPL>


Sunnuntaina ehtoolla tämä mestari HC8GR Galapagos keräsi listaa itselleen omalta taajuudelta,  vain net control puuttui.
24936.0  HC8GR       20-Nov-2011 1659Z                              <IS0SWW>

OH asemia meni hyvin läpi, signaali oli parhaimmillaan s7, vaikeinta oli tietysti päästä listalle.. Syystä että välillä otti välihuutajia suoraan listalle ja välillä huudatti kaikkia ja siitä keräsi suffiksit. Tästä johtuen taajuudella meni useita minuutteja aina joka yhteyden jälkeen, että taajuus saatiin hiljaiseksi ja listan seuraavat suffiksit julkistettua, ja mahdollinen yhteys alkuun. Selvä ja toistuva käytös puuttui pileuppiasemalta, välillä sitä ja välillä toista ja tämä kaikki omalla taajudella.

 tyyppi esimerkki asemasta joka pilaa oman pileupin”
Oli erään pileupissa olleen OH-aseman mielipide.


          73,Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut



Ei kommentteja: