Oma blogiluettelo

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Ensimmäinen yö selvästi pakkasen puolella- sen huomaa bandien pohjien noususta


3D2R Rotumalta on ladannut myös eQSL, oli siellä muitakin, tuoreimmat CQ WW SSB 2011 osasta ja vanhimmat vuodelta 1968. Aina tulee eQSL uusia käyttäjiä jotka lataa lokinsa sinne, siinä syy noihin vanhoihin QSL pyyntöihin.
  
Jussi OH5C raportoi

 Pidin tänään radioyhteyden 10 m.llä erikoiseen paikkaan erikoiselle asemalle A61LL/40
 tuo /40 tarkoittaa UAE.n itsenäisyyspäivää

Sama asema oli myös 20m ssb, illansuussa, katsotaan millainen pahvi sieltä tulee, vain tuodaanko ihan hekolla Uttiin J

XV2RZ Vietnamista on usein ollut 12m cw:llä paikallisessa aamussa ja tiistaina huomasin vihjeen 24940 siis ssb, Reijon signaali oli hyvä, joten 100w breikkasin sinne, hyvin toimi yhteys. Jussi OH5C sain myös 100w uudem bandipinnan joka 20-15 ja 10m antennilla ja tunarilla.

Tiistaina oli V63KZ Micronesia 10m cw:llä ja aivan mahdoton kutsujien määrä, OHtakin useita, signaali oli hyvä, jonkin aikaa sain kutsua. Tapa jolla hän otti, oli usein sataherziä sivussa edellisestä ja potku ei vain silloin riittänyt. Mutta reilumpaan siirtymiseen riitti täältäkin potkua.

TU2T Ivory – Coast, olen kyttäillyt aamuisin 80m cw:llä, tulee hyvin, linukkaa en ole ehtinyt saada mukaan,  asema on jo ehtinyt siirtynyt jonnekin, 160m tai saman bandin ssb.
Täältä löytyy lokikin, ja huomaa pitkärivi peditiota joissa I2YSB on ollut itse mukana, tai ainakin järjestämässä kyseistä retkeä.

Keskiviikkona XF1C iota NA-165 tuli aikaisin aamulla pihisten 7158, ei ollut EUsta ruuhkaa.Myöhemmin paikallisen a-nousun aikoihin oli myös 7011.4 ja tuli hyvin, kelipiikki kun oli.

Mistähän johtuu että kutsuuni jos sitä ei ssb:llä saada kerralla oikein, niin usein lisäys  on  Italy ennen Tango Quebec. Onko kolmen kirjaimen suffiksit niin yleisiä, että minullekin tarjotaan sitä kolmatta. Mistä se Italy sinne tulee, eivät vasta-asemat näe minun käsillä puhumista. Onhan minulla  tankeroa, tuo ääntäminen, joten ehkä siitä. Taas Jussi OH5C valittaa, ettei hänen yksi kirjaiminen ei mene aina perille, kysytään lisää suffiksia.

Muuta suhinaa

Kyllä lehtipuhallin on kätevä sanoo xyl, sammaleen päältä saa maahan pudonneet lehdet sammalta vahingoittamatta pois helposti ja nopeasti. Hiilijalan jälkeä siinä syntyy, mutta kirkaana päivä kun katselee täällä taivaalle, niitä lukuisia ylilentoja, Japaniin ja Kiinaan meneviä ja sieltä tulevia lentokoneita, niin pientä se on niihin verrattuna. Meillä varjellaan rinteessä ja kivien päälle kasvanutta sammalta erityisesti, osa niistä jo vuosikymmeniä vanhaa.


Pahkajärvellä ammutaan kovilla, tänne kuuluu hyvin näin tyynenä päivänä.

Linkki

Oi niitä aikoja

73,Pertti OH5TQ


       









Ei kommentteja: