Oma blogiluettelo

keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Hyvä uutinen SFI 105 se kuuluu HF bandeilla


Sieltä se päivä aukeaa


Hyvä uutinen 
SFI on noussut 105

Eilen tiistaina iltana pitkään auringonlaskun jälkee oli 20 ja 15m auki pitkään NA ja SA suuntaan.

Tulevana viikon loppuna WW CQ SSB, muistakaa meidän bandi päättyy 7200, toivotaan että ylempä vastaanottoa kuuntelevat myös alle 7200 olevia asemia.

7060 näyttää olevan kotimaassakin hyvässä kelissä. 

Tuli lokiin eka japanilainen puska, oli muuten eka japanilainen jonka wwff clusterilla havaitsin

Aloin pohtia miksi näin oli, eikö japanissa ole FF kriteerit täyttäviä alueita, vai onko siellä vain vähän aktivaattoreita. Tänne FF asemien joukkkon kaipaan myös dx-asemia ne ovat olleet harvassa, vai olenko minä nukkunut onneni ohi. Iltaisin NA suunnan asemia on samat OH kutsumassa ja pitämässä yhteyksia.

qrz.com mukaan JF7RJM  asema on aktiivinen myös FF kohteissa. Singnaali oli 20m cw:llä hyvä, kutsujien määrästä päätellen EU kuuli asemaa hyvin.

Ennen dx-clusterien aikaa, liiton kesäleireillä havaitsi teryleenihousujen persuksista, miten ne kiiltivät, jos kyseessä oli vannoutunut dx-mies joka oli istunut tuntikausia dx-jahdissa. DX-vihjeet tuli kerran viikossa kirjeenä.

Toista se on nyt dx-clusterien aikana ja nyt ft4/ft8 workiminen, onko operaattori edes paikalla tai hereillä.

Nyt IOTA ltd pohtii onko viimeisen 3D2CR FT8 moden yhteydet hyväksyttäviä IOTAssa

Tästä saattaa seurata myös muita pohdiskeluja ja ohjeistusta työskentelyyn ja todisteisiin. Onko ARRL ohjeistanut omat sääntönsä, varmaankin on koska IOTAn postauslistalla käydään sen suuntaisia keskusteluja ja kärkeviä mielipiteitä.

Onko 400 metrisestä beveragesta suuntaa 335 astetta käyttöä ääriolosuhteissa?

Haastaja on 5 elm monobanderille joka on reilussa 30 metrissä NA suuntaan,. Vastaus on ettei ole, tuskin 400m beveragella kuulin joka omalla biimillä tuli mittaria nostaen. Kuuntelin erästä eteläisessä suomessa olevaa SDR asemaa joka ilmoittaa nämä tiedot omasta antennistaan, jota vertasin omaan antenniin korvakuulolla.

73, Pertti OH5TQ


1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Tervehdys OH5TQ,
Tuo 335 beverage on varmaan SDXL:n minun ylläpidossa Kiwi-vastaanotin. Keskiviikkona 27 lokakuuta siihen laitettiin kokeilumielessä kaistanpäästäsuodin, joka käytännössä rajasi vastaanottotaajuudet vain keskiaaltoihin. Tarkoituksena oli saada dx-kuuntelijoita varten mahdollisimman häiriötön bandi. En kuitenkaan ole havainnut suurtakaan eroa, joten otan suotimen pois ja siten avaan vastaanottimen laajempaan käyttöön.

73 Ismo Kauppi