Oma blogiluettelo

maanantai 18. lokakuuta 2021

Vilkas viikko ja viikonloppu HF alueilla

Marraskuun aamua Verlan Sonnanjärvellä 2020

WWFF jahdissa on selvästi siirrytty dx-aikaan, ehkä pilkuista ja päivän pituudesta johtuen. Iltapäivisin iltaan saakka paikallista aikaan on jenkkiä ja canalalaisia asemia kuultavissa  20m  cw ja ssb.. Aamuisin VK asemia tulee pitkäätietä samalla bandilla, ainakin cw:llä tänään  lauantaina 16.10.2021 VK5KC VKFF 1653 tuli mittaria nostaen. Jos VK suunnasta olisi asemia 20m cw:llä niin varmasti pitkäntien aamukelillä olisi EU kutsujia. FF-custerin vihjeistä päätellen he ovat omassa VK kuplassaan.

OH3AC kerhokirjeet löytyy täältä, viimeisin päiväyksellä 17.10.2021
Mukana mukana runsaasti  OH WWFF asiaa ja taulukoita. 

Omilla ja vasta-aseman tiedoilla saat keskimääräisen keliennusteen lyhyen- ja pitkäntien kelistä, haluttuun dxcc-kohteeseen. Piti hyvin pitkäntien kelin osalta ennuste VK5MAV/P iota saarella OC-228, 5.10.2021 06.59 z 20m cw:llä lokissa.

Rami OH3BHL esitteli lauantaina 16.10.2021 sivuillaan olevan palvelut ja OHFF  luettelon Teams-kokouksessa klo 15.00- 16.30
Jos et ehtinyt sivut löytyy täältä.  http://www.oh3bhl.com
Tällä päivityksellä OH ssa on FF alueita yhteensä 1166 joilla on numero, joka vuosi tulee lisää.

Yllätykseni oli suuri
IZ0xxx piti FF vastaanottoa 7098 ottikin 3 upista, pidin tätä suurena parannuksena. Sitä järjentöntä huutokuoroa kunnellessa, jossa vasta viimeinen kutsuja pääsee usein läpi, tällä tavalla taajuudella on jatkuvasti huutajia ja yhteyksien pitäminen on tosi hidasta ja turhauttavaa. Kukin pyörittää tahkoaan omalla tyylillä, ulkopuolisen ohjeistaminen vain nostaa herneen nenään.

Mistä tiedät milloin vasta-asema ottaa upista
Clusteri vihjeissä usein se on mainittu, tai jos vasta-asema pitää yhteyksiä ja et koskaan kuule niitä sillä vasta-aseman taajuudella jota kuuntelet, on syytä epäillä että vasta-asema kuuntelee jostain muualta, vähän ylempänä. Kuuntele tai katso näytöstäsi missä on kutsujen rypäs on.
Tietysti taajuudella majailevat bandipoliisit tulevat sen kertomaan, kun muutaman kerran annat kutsusi vasta-aseman taajuudella. UP UP

On löytynyt ainakin osatotuus! 
Kuivan ilman sähkölinjan rutinassa S7-9 pahimmillaan, suunta-antennia pyörittelin, ikäväkseni havaitsin suunnan joka osoittaa muutaman kilometrin päässä olevaan isoon muuntajaan, jota syötetään valtakunnan runkoverkosta, josta 110kV linjat meillekkin päin syöttää, vanhan linjan eristimet vai se iso muuntaja. Toiveena olisi se uusittava 110kV linja, jota tänne on rakennettu pitkään, vielä valmistumatta, parantaisi rutinatilanteen.

Viikko 42  alkoi auringon pilkkujen nollaamisella, kenen syy sekin on, aina etsitään syyllistä, jota voidaan nostaa tikunnokkaan ja kehua. Tarjontaa kuitenkin on.

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: