Oma blogiluettelo

tiistai 5. lokakuuta 2021

Vähän WWFF - Bouvetti 3Y0J 2022 retken valmistelut ja rahoitus etenee - nyt tapahtuu

 

Todistetta pukkaa
tämän todisteet kohteita on löydetty 1980-luvun lokeista alkaen

Tämä sopii minulla laiskalle. Tässä järjestelmässä ulkoistetaant WWFF kohteiden lokinpito vasta-asemille, he lähettävät lokinsa WWFF organisatiolle minä saan oman tilanteeni selville, jos vielä rekisteröidyn lähettävät säännöllisesti jos jokun jaettavan  todisteen kriteerit täyttyy,  saan sen sähköpostilla ilman anomusta. Nyt menee helpoksi, en ole koskaan mitään todistetta anonut, omaa laiskuutta se on ollut. 

Kohtalaisen aktiivisesti olen seurannut WWFF (dx) clusteria, sulut siksi yli 99,9% päivällä on vihjeistä EU alueen WWFF kohteista. Iltaisin pilkuista johtuen saattaa jokunen lännestä tulla luettavasti ja aamuisin VK vihjeet sellaisilta alueita ettei tänne ole edes pitkäntien keliä.

Muutamat samat on ne OH asemat jotka lännen FF kohteita on edes kutsumassa, joita olen kuullut. 80/40 m OH kutsujia on jonoksi asti, hyvä että edes näin. Osa tarjoajista on sellaiseen aikana sellaisella alueelle ettei täältä dx-asemat pääse edes kuuntelulle, joten ollaan vain omassa lähialueen kuplassa. Olen vanhanliiton kokelas tuotantoa vuodelta 1961.DX-asema hf alueella on EU alueen ulkopuolelta. EU alueen rajat on pysyneet samoina, täällä on vain pilkottu kansallisesti "heimo" rajoja, osin poliittisin syin uusiksi.  On jopa perustettu oma Ukrainan itäosaan itsehallintoialue jonka nimitin donitsivaltioksi koska sieltä on asemia joilla david nolla, eri suffikseilla.

Ikäväkseni olen havainnut ssb FF kohteiden kutsujissä mitä räkäisempi lähete sen nopeammin pääsee pileupista läpi. DXCC-pileupeissa  ssb on sama ilmiö - valitettavasti! 

Tosin läpi pääsemiseen vaikuttaa useita muitakin asioita, kuin räkäinen ja ylikorkeita korostava äänenlaatu.YL asemien määrä ilahduttaa kovasti FF asemissa.

110kV siirtolinjan rutinat

Vanha 1970 luvun alussa rakennettu 110 kV  siirtolinja muistuttaa minua kuivalla ilmalla S7 pohjilla, toivotaan rinnalle rakennettu uusi siirtolinja kiinteistölle jossa tkiinteistölle tulevat liittymät kaivettu jo maahan parantaisi tilanteen. Kaapelin pää odottaa kiinteistön sähkökaapin kupeella käyttöönottoa. Rakentaminen on maanomistajan ja sähköyhtiön riidasta johtuen pysähdyksissä, piti olla valmis 11/2020.

Hyviä uutisia HF alueen etenemisestä

Illan jo pimetessä on 20m tai jopa 15m alueella  usein ollut keliä länteen, kannattaa avata rigi. Huilutaajuuksilla FT8 ja FT4 modeilla löytyy dx-vasta-asemia pitkin paikallista yötä.

Kuuntelin tiistaina aamulla OA9DVK OAFF-0040 tuli pihisten nousi selvästi, sain muuten 33 raportin VK asemat tuli pitkäätietä hyvin, joten toisin että VK FF asemat tulisi myös 20m tarjolle, cw varmasti tulee läpi.

Samaan aikaan VK5MAV/P IOTA OC-228 VK itärannikolta tulee cw 14037, pitkäätietä todella hyvin, siis keliä on ei vaan FFasemia ole tarjolla.

3Y0J Bouvet 2022 retken valmistelu ja rahoitus etenee hyvissä merkeissä. Nyt uskon että jotain tapahtuu, toisin kuin eräällä toisella retkiryhmällä.

73 Pertti OH5TQ Ei kommentteja: