Oma blogiluettelo

maanantai 11. lokakuuta 2021

DX - Uutisissa on muitakin kuin erikoisprefiksiä - Vähän WWFF kokemuksia


Tyyntä syksyistä ilta-aurinkoa Sonnanjärvellä Verlassa

DX-Uutisia

Varoitus sisältää dx-uutisia

https://www.dx-world.net/wp-content/uploads/2021/10/DX_425.pdf

 Kuinka aloittaa WWFF Flora & Fauna kohteiden metsästäminen, GuideforHunters

Täältä pikaohjeita selkosuomeksi

https://ohff44.files.wordpress.com/2019/09/hunters-ohff-florafauna.pdf

Havaintoja 40m ssb FF jahdista jos vasta-asema italiasta

Täältä pohjanperiltä päiväkelillä on pitkä matka yhteyteen, ensin sieltä pääsee kaikki iltaliaa puhuvat, sitten ranskaa ja espaniaa puhuvat. Usein on vain odotettava  aseman siirtymistä 20m ssb, tai toivoa cw:lle siirymistä jos operaattorilla on siihen taitoa.

Kapean bandin ongelmat tulee usein esille, sivunauhat tai jopa paikalliset rinkulat ovat päälekkäin pileupin työskentelijöiden kanssa, vasta-asema rinkulataajuuden pohjalla työskenteltavissä.

WWFF clusterin käyttö helpottaa tarjolla olevien vihjeiden seurantaa

Tietyllä asemalla on usein eri numero, kuin eilisellä päivällä, jota kannatta katsoa clusteri hausta jos ei muuten selviä nopeasti. Toisilla jopa kesken päivän operoinnin  siirtyvät uuteen kohteeseen, joten ole tarkkana. Kolme tai neljä kohdetta voi asemalla olla tarjolla samana päivänä.

Viikonloppuna tuli iskettyä kaikkeen FF clusterilla liikkuvaan, jos rahkeet ja kärsivällisyys vain sen salli. Kontestin omaisesta kestävyydestä oli etua vaikka se on nyt vain muistoja, kahvi ja ruokataukojen kanssa oli vaikeuksia, piti keittiön läppäristä seurata tilannetta clusterilta. Oman laskeman mukaan piti tulla yli 30 uutta.

Muutaman luovutin jo suosiolla, kun kävin taajuudella kuuntelemassa, toivotonta huutoa kaikki päällekkiäin huutamassa kesken pidetyn yhteyden, pileupin pitäjä otti aina viimeksi kuulleen huutajan, siinä aineksia, toivottomuuden rajoille. Upista ottamiseen en ole havainnut kuin kerran, numeroittain joku on yrittänyt se silloin toimi vain hetken, koska sitä piti mainita jokaisessa ooverissa erikseen. Nämä perinteisen dx-puolen vakio liikennöinti tavat hitaasti hiipii tänne FF puolelle isoissa pileupeissa. Jokainen pyörittää tahkoaan totutulla tavalla.

Joskus jopa lausuin ääneen, sral bulletiinin kuittaukset voisi ottaa upista, pientä oman rigin ominaisuuksien lisäkäyttöä.

73 Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: