Oma blogiluettelo

keskiviikko 3. marraskuuta 2021

CQ WW SSB jälkeen pilkut herätti HF alueet eloon




Näillä sitä yritetään pärjätä

Tarjolla on ollut hyviä dxcc-maita mm.  HC8 Glapagos kutsulla HD8R

40m ssb HD8R tuli lokiin yllättävän helposti, siinä kuului olevan myös muita OH asemia, joten kelipiikki oli hyvä tänne. Muutama päivä myöhemmin cw:llä samoihin aamun aikoihin lokissa.

Viikonlopun aikana oli CQ SSB, sunnuntaina illalla 10m alue aukesi, ainakin jenkkilän itärannikko tuli mittaria nostaen muutkin kuin ne superasemat.


WW FF alueiden kerääjille avautunut pilkkujen ansiosta muitakin bandeja kuin  EU sisäiset yhteydet 40m, joissa ei haastetta oikein löydy. Tällä viikolla on selvästi puskia ollut tarjolla runsaasti  NA ja VK suunnasta. Tässä esimerkki ageldalta, tämä asema tuli tuli hyvin pitkäntien kelipiikissä joka on juuri noihin aikoihin, ja huomakaa 10 w ja varttiaallon keppi.

03 Nov0700-0800 VKFF-086214.044-cw VK1CTChris. 10 watts 1/4 wave vertical

Maanantaina15m ssb löytyi jenkkilän N2BTD KFF2149 hyvällä signaalilla.https://www.qrz.com/db/N2BTD FF kohde https://www.cqgma.org/zinfo.php?ref=KFF-2149

Myöhemmin illalla muutama pihinä qso cw:llä, samaan suuntaan, etenkin 15m cw on kivan hiljainen, ei EU metelöi päälle, tai ei ainakaan täällä kuulu, vain vasta-asema KG5OWD kuului.

https://www.qrz.com/db/KG5OWB kohteessa WWFF https://www.cqgma.org/zinfo.php?ref=KFF-0756

Keskiviikkona aamulla clusteri ruudun avautuessa, oli VK suunnan puskaviheitä ruudun täydeltä, tosin suurin osa alueita joille tänne eteläiseen suomeen ei ole mitään mahdollisuutta edes kuulla, pitkän tai lyhyentien kautta. Siellä oli pari 20m cw:llä vihjettä jotka tulivat pitkäntien kautta luettavasti. Ehkä tämä kannustaa VK:ssa  miettimään, miten EU saadaan mukaan näihin jakoihin, vai haluatko he elää omassa VK kuplassaan. Kun 10watilla ja neljännesaallon kepilla, täälläkin luetaan ja pidetään  yhteys, pitkäntien kelipiikissä, joka täällä aikin oli ajallisesti noin 30 minuuttia. 

Älä lannistu, usein OH1XT ja OH1MM pitävät yhteyksiä joita minä täällä kaakonkulmalla en vielä silloin edes kuule, vartin tai puolentunnin päästä tilanne on toinen.

Puskien kutsujalle UT5PI voisi antaa työnsankarin ansiomerkin, jos niitä vielä edes jaetaan.

73 Pertti OH5TQ


Ei kommentteja: