Oma blogiluettelo

sunnuntai 14. marraskuuta 2021

DXCC-maita, IOTA saaria ja WWFF puskia tarjolla - Pileupin pitäjän pelimerkit niitä on!

 


C5B iota AF-060 oli aktiivinen yhden päivän 10.11.2021

Club blogin mukaan yhteyksiä oli 293 kpl. Ne on pidetty klo 10.52 -15.45 z välisenä aikana. Ei siinä pileupin pitäjällä keskimäärin ollut kiirettä, jos tasaisen vauhdin taulukolla asiaa tarkastelee.

Muutamaan kertaan kävin dx-clusterin ilmoittamalla taajuudella kuuntelemassa, ei havaintoa. Upissa pileuppia kyllä cw:llä kuulin, se ettei AF-060 ollut puutteessa, en siihen panostanut. Tuolla IOTAn sähköpostilistalla on käyty keskustelua QRP tehosta ja dipoli antenneista ja käytetyistä modeista.

IOTA listan mukaan siellä on ollut vain viisi hyväksyttyä aktivointia, ennen tätä päivän pyrähdystä. Joten kysyntää olisi ollut isommalle yhteysmäärälle, jotain hässäkkää siellä on ollut koska kaikki yhteydet eivät ole päätyneet julkaistuun lokiin.

https://dxnews.com/c5b/

DX-puskaa tarjolla ZW7I 

Ainakin FT8 ovat muutaman päivän majailleet clusteri vihjeistä päätellen.

https://www.qrz.com/db/ZW7I

OHFF chatti ryhmässä

On vaihdettu mielipiteitä pileuppi työskentelystä, ja siunailtu päättymätöntä kutsujien huutoa.

Pileupin pitäjä on taajuuden pomo joka antaa omalla toiminnallaan esimerkin miten kutsujat käyttäytyvät.

Jos aina otat viimeisen kutsujan, saat EUsta palkkioksi jatkuvan huutokuoron taajuudelle, johon kyllästyy ajan kanssa kaikki. Pahimmassa tapauksessa pileupin pitäjäkin joka poistuu vähin äänin taajuudelta. Keskimäärin puska-asema on heikko joka jää kutsujien alle taajuudella, eikä kukaan kutsujista kuule kenelle vastasit, tämän kun toistat muutaman kerran, tuntuu toivottomalta.

Mitkä on ratkaisumallit pileupin pitäjälle

Yritä saada jostain kutsusta vaikka osia, mieluiten suffiksista jota tarjoat vasta-asemalle

Ilmoita selvästi että otat upista

Otat numeroittain

Tee todella niin et ota kuin mainitsemiasi numeroita ja kerrot nämä selvästi joka ooverissa. Siitä huolimatta kaikkia numeroita sinua kutsuu, et vain ota niitä. Kaivat sieltä sen halutun numeron vastaat vain hänelle.

Sinä olet taajuuden pomo, pidät omilla  esimerkillä pileuppia ryhdissä ja sujuvana.

Kun siirryt toiselle bandille tai modelle kerro se myös ennen kuin siirryt sinne. Se palvelee kaikkia, etenkin niitä jotka vielä ei päässeet lokiisi.

Viivästetyn kutsumisen ajoitus

Siinä pitää olla tarkkana, anna kutsusi nopeasti ja lyhyessä muodossa (esim. suffiksit tai osa) ja vain kertaalleen.

Älä missään tapauksessa ota mallia UT5PI tavasta kutsua jatkuvasti, silloinkin kun hänen haluama asema antaa omaa osuuttaan yhteydestä, hän ei todennäköisesti  kuule vasta-asemaa, mutta kutsuu.

Kuuntelun merkitys

Olet taajuudella ja kuuntelet pileupin pitäjää, hänellä on usein sama kaava yhteyksissä siihen saattaa tulla muutaman sekunnin tauko, johon on syytä heti iskeä omalla kutsullaan.

900 puskan raja ylittyi, tonnissa pitää pohtia - mitä isona tekee!

20 kV linjan sähköhäiriöt kuivalla ilmalla lannistaa, uuden linja rakentaminen on kuulemma riitautettu erään maanomaistajan toimesta. Piti olla valmista 2020/11.

73,  Pertti OH5TQ


Ei kommentteja: