Oma blogiluettelo

torstai 11. marraskuuta 2021

DX tarjontaa on ole aktiivinen, tai seuraa ainakin dx-clustereita


Tämä asema C5B oli iota saaressa  AF-060 vain päivän 10.11.2021 äänessä



8R1AK/P on täältä iota saarelta ollut tarjolla mm.40m ssb


Nopealla etsinnällä en näille kahdelle kohteelle löytänyt FF numeroa

Meillä puska pojat ei ilmoja pelkää, selvää MPK mukaista sissi ainesta!

Kuuntelin reilun tunnin Timon OH1NOA webinaaria: Puska työskentelyn  perusteita

Tämä tallenne tulee kuulemma myös SRAL sivuille, ellei jo ole?

Jos haluat että antamasi puskavihje tulee myös WWFF clusterille, jota aktiiviset jahtaajat tavallisesti seuraa. Niin älä anna sitä vihjettä dx-summittiin, vaikka vihjeessä olisi esimerkiksi OHFF ja numero se kuulemma jää sinne dx-summittiin, eli telnet clustereilta se ei tule.

Olen havainnut saman ilmiön myös muissa vihjeissä, kaikki sinne annetut ei tule telnet clustreille jossa itse roikun OH2J, RXCLUSS ohjelmalla. Kuuminpina dx-jahtiaikoina, piti olla molemmat auki, kun jotain vielä dxcc- maista puutteessa  ja maa oli aktiivinen.

Ilahduttavasti dx-puskia on ollut tarjolla, aamupäivällä 20m OC suunta etenkin VK itärannikolta pitkäätietä ja JAt lyhytyttätietä, illan suussa lyhyttätietä NA suunnasta, jos kyse on california asemista kannatta käydä katsomassa pitkätien kelin mahdollisuus, paikallisen aurinlgonlaskun maissa. 40m tulee iltapäivisin lyhyttätietä OC ja AS  asemia.

Nyt marraskuussa 40m alue on periatteessa auki jokaiseen dx-suuntaan kaiken aikaa, täältä pohjolassa ollaan vuorokauden ajasta riippumatta aina greylinessä, se on vain totta,vasta-asemista on puute. Yleensä EU ulkopuolella ei  vasta-asemilla ole sitä tietoa, että EU pohjoinen osa on aina graylinessa. Pilepeissa ihmettelevät japanin vastaanotossa tulee vastaan cw:llä  JH5TQ, jota korjataan. Grayline kelit on CQ WW CW-osassa todistettu joka vuosi, VOACAP sen kertoo myös.

Ei kommentteja: