Oma blogiluettelo

torstai 29. tammikuuta 2015

Joko antennit K1N Navasalle - minulla on!

2011 oli täälläkin lunta

Sisälmys:

RBN skimmerien hyväksikäyttöä
EP6T Lopullisessa lokissa on yhteyksia joita ei ole pidetty?
EA5SYL häiriköinnin raportointi ja mahdolliset seuraukset
Navassan DQRM sivua odotan mielenkiinnolla
Navassa K1N työskentelijöille vielä yksi ohje
De OH2KIF HAM vinkit vko 5


DX de SP3HLM:    21040.0  YB3MM/8      "tNX NEW oc-247  TO MUCH  1355Z
http://www.dx-world.net/yb3mm-8-tengah-islands-oc-247/
Huomaa vihjeeseen annetut kommentit, aiheellisia tai ei.

RBN skimmerien hyväksikäyttö

Minulla oli ongelmia 20m monobanderin kanssa, sitä tutkiessa selvisi vika joka paikallistui useita vuosia vanhaa, Ameritronin 4 asentoiseen antenni releboksiin joka tuolla maston juurella on. Aikaisemmin oli jo yksi asento poissa pelistä. Piti tietysti muita asentoja tietysti kokeilla bandilla ja helppoahan se olikin. Ensin ilman linukkaa, taajuuden siirto, linukalla muutama cq, siellähän oli kuultu cw nopeus voimakkuus raportti tietyllä asemalla. Melkein liian helppoa, jos olisi etsinyt bandilta halutusta suunnasta vasta-aseman ja kysynyt miten kuuluu ja ..... nyt linukalla?

http://www.reversebeacon.net/dxsd1/dxsd1.php?f=20

EP6T Lopullisessa lokissa on yhteyksia joita ei ole pidetty?

Lokin lopullisessa versioon on ilmestynyt yhteyksiä joita ei ole pidetty. Minullakin on siellä 15m ssb yhteys, en ole edes tuolla bandilla ollut kutsumassa. Ja toisekseen ei minulta ei puutu yhteyksiä, joten mikään operaattorin bandin vaihdon merkkaamattomuus  ei voi olla syynä. Se että 80m cw:llä on kaksi yhteyttä, johtuu kyllä minusta. Mutta syynä heidän lokipäivitys jonka ilmoittaa päivän kello ajan , jota ennen kyseiset yhteydet on pidetty. Minun 80m cw yhteys ei näkynyt siinä, joten uutta yritysta vain seuraavav iltana lokiin pääsemiseksi. Ja hups seuraavassa päivityksessä olikin 80m cw:llä kaksi yhteyttä.

Seuraan mielenkiinnolla milloin tuo väärä 15m ssb yhteys poistuu, minulle sen ei tuo mitään lisäarvoa, tuolta bandilta ja modelta on jo kortti ollut vuosia kotona.On se mahdollista että kutsuani on käytetty, ja yhteys on pidetty. Kaikki on mahdollista

Toivotaan että lokin virheiden syy löytyy ja saadaan loki kuntoon, että se kestää päivän valon.
http://www.rockall.be/index.php/log-search

EA5SYL häiriköinnin raportointi ja mahdolliset seuraukset
                
IARUMSyhteys henkilö Pekka Kemppinen, OH2BLU vastasi kysymykseeni:

Jos ko häirikkö ilmestyy vielä, voit logata sen osoitteessa:

 http://peditio.net/intruder/bluechat.cgi

Loggeriin riittää taajuus, lähetelaji sekä lyhyt kuvaus häiriöstä.

Pekka / OH2BLU

Minua jäi vain kaivelemaan, miten näitä tietoja hyödynnetään? Kun katseli sinne annettuja infoja, ne ovat aivan eri tyyppisiä kuin tämä EA5SYL tapaus. Minä kaipaisin suuntimista helpottavaa tietoa.Tälle sivulle kaivataan ilmoituksia muistakin suunnista kuin täältä OHsta.

Joten lähetin Pekalle tarkennetun kysymyksen ja tässä vastaus.

Koska kyseessä on IARUMS- loggeri, niin tietenkin enimmäkseen ilmoitetaan selvästi muutakuin radioamatööriliikennettä yksinomaan radioamatöörikäyttöön allokoiduilla taajuuksilla.
Jaetuilla taajuusalueilla (esim. 80 m) ilmoitetaan enimmäkseen yleisradio-, radionavigaatio- tai sotilasradioliikenteen tunkeutujia. Radioamatööreinä esiintyviä piraatteja voidaan ilmoittaa, kuten myös tahallisia radioliikenteen häiritsijöitä.
Tietoja seuraavat IARUMS- yhdysmiehet voivat ilmoittaa häiriöistä joko viranomaisille tai ao. maan radioamatööriliitolle toimenpiteitä varten.

Loggeri on OH5YW:n hoidossa ja sitä saa mainostaa sopivalle kohdeyleisölle.
(On mm. IARUMS:in toimintakeromuksessa)

73'
Pekka, OH2BLU



Navassan DQRM sivua odotan mielenkiinnolla
 pedition alkaessa.
 http://www.navassadx.com/

Navassa K1N työskentelijöille vielä yksi ohje

Sain palautetta omista mielipiteistäni joita pidettiin periaatteessa käytäntöön sopivina, mutta sieltä kuitenkin oli unohtunut. yksi ja tärkein. Pitää kuitenkin kaikesta huolimatta aina kutsua.

Tuskin nyt tässä K1N tapauksessa käy kuin minulle EP6T kanssa, en edes kutsunut 15m ssb kuitenkin olin heidän lokissaan.
Usko omaan yhteyteesi ja kutsu, niin usein kuin peditio on äänessä, aivan loppumetreille saakka, loppumetreillä usein se on jopa helpompaa.

De OH2KIF HAM vinkit vko 5

 
digiä:
 
1-6.2                   Azorit                 CT8   
                  
By OK2ZI as CT8/OK2ZI fm Sao Miquel I (EU-003); 160-10m, focus on WARC; CW SSB + digital; 100w; vertical; holiday style operation; QSL also OK via Club Log
 
4-5.2                   St. Vincent       J8          
              
By SP3CFM as J8/SP3CFM, SP3IPB, SP7TF, SP7VC, SQ7OYL, K2RPF likewise fm NA-109; 160-10m; SSB CW + digital     

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 

Ei kommentteja: