Oma blogiluettelo

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Heading for the Island - Navassa K1N


Jään paksuus tuli mitattua, se on kotirannassa 32 cm, luntakin on jään päällä reilut 20 cm.
 
Sisälmys:
 
EP6T  kuuntelu ongelmat
EP6T seurantaa 80m bandilla
Häirikkö EA5SYL
Suuntana Navassa K1N
 
EP6T  Iranin kuuntelu ongelmat
 
Valitteleevat kuuntelu ongelmia saarella pystypolarisaatiolla, ei juuri kuule kuin isoja poikia. 30 ,40 ja 80 ja 160m bandeilla. Onkohan siellä paikallisilla asukkailla häiriön aiheuttajia, vain onko omat laitteet ja laturit syynä. Syyksi paljastui läheisen skootteri vuokraamon akkujen lataus laitteet. No ei tuolta maasta olla liian usein oltu äänessä lähiaikoina, ennen tätä operaatiota. Joten kaikki operaatiot ovat tervetulleita. Periaateessa tuo etäisyys ja suunta on täältä helppo, ja mahdollisen auroran vaikutus on vain minimaalinen.
 
EP6T seurantaa 80m bandilla
 
Lauantaina ehtoolla EP6T kävi 80m ssb:lläkin, kunnes taajuus 3750 hiljeni, sopiva hetki huoltokeikkaan kävin alakerrassa kahvit hakemassa. Aloitin taas cw taajuuden kuuntelun luottaen että asema palaa cw taajuudelle, ja siinä vaiheessa yritän iskeä. Koska selvästi näyttää ettei signaalini riitä tuossa seurassa, kilowattia minulla ei ole tarpeeksi tuohon seuraan, ja antennina vain 80m dipoli. Etukäteen arvelin että tuohon 80m cw yhteyteen olisi mahdollisuuksia periaatteessa,  joten siihen panostin kuunteluni. Vaikeaa se näytti olevan, oikealta ja vasemmalta mentiin ohi, ja taajuudelta ei riittänyt signaali. Pitää yrittää niillä keinoilla joita on käytettävissä, eläkeläisellä on aikaa, jos xyl ei häiritse :) 
 
Kahvimuki kädessä palasin rigien äärelle, siinä se EP6T olikin 3503, ei vielä vihjeen vihjettä onneksi. Ei muuta kuin kutsumaan 2 upissa, parin kyselyn perästä kutsuni meni oikein. Kello oli 2029 z. Nyt vain toivomaan ettei asema ollut piraatti. Muutama SM asema siinä meni myös läpi, muuten oli hiljaista 2 upissa,se minutkin toivottavasti pelasti. Netti lkia ei vielä tätä kirjoittaessa ole päivitetty tuohon aikaan sopivaksi.

EA5SYL Häiriköinti

Häirikkö taas palasi alkuillasta työmaalleen 80m cw:lle 3503 kutsumaan omaa päätöntä cq kutsumista EP6T taajuudelle.

Ihan virallinen kysymys liitollemme SRAL onko tätä EA5SYL häiriköinti asiaa otettu vakavissaan esille ja miten on asiassa toimittu. Kyllä tälläinen häiriköinti on EU:ssa yhteisesti kitkettävä pois. Tämä on liiton SRAL asia jos mikään hoitaa.

 Heading for the Island!

January 22, 2015

http://www.navassadx.com/

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

 
 


Ei kommentteja: