Oma blogiluettelo

tiistai 27. tammikuuta 2015

Jäitä hattuu Navassan varalta


Sisälmys:

EP6T Loki netissä
Omia mielipiteitä DX peditioiden työskentelemisestä
Ei kannata lannistua
Seuraa keliennusteita
EP6T Nyt se on ohi 27.1.2015 klo 0308 z
Ennuste Navasalle K1N
Tai tee omilla tiedoilla oma ennuste
Maantieteelinen keli maximi kohteeseen ja minä
Kirja Berliini 1945
Arvio kirjasta

EP6T Loki netissä

Heidän epätäydellisen lokin siirron ansiosta 24 ja 25 1.2015 , minäkin jouduin paikkaamaan 80m cw yhteyttä seuraavana iltana ja nyt siellä on minulla 80m cw:llä näkyy kaksi yhteyttä. Ei todella ollut tämä tarkoitus, vaikka oli uusi bandi  on niin yksi yhteys sinne olisi riittänyt, no sattuuhan sitä.

Omia mielipiteitä yleensä DX peditioiden työskentelemisestä

Kyllä 25.1.2015 pidetty yhteys oli selvästi helpompi punnerrus, kuin aikaisemmat yritykset. Johtuen ehkä siitä että siellä operaattori käyttäytyi loogisesti, eli oli ennakoitavissa seuraava paikka mistä ottaa, ei ehkä tarkkaa taajuutta mutta suunta mihin siirtyy. Ja kutsuvia asemia oli huomattavan vähän, yleensä peditioiden viimeisillä päivillä on yleensä helpompaa päästä läpi, riippumatta peditiosta - se on faktaa.

Ei kannata lannistua

Jos et ensimmäisten joukossa ole joka saa merkinnän vasta-aseman lokiin, siirrä panostukseni selvästi myöhempään ajankohtaa. Olettaen että pedition aikataulu pitää paikkaansa. Ettei esimerkiksi luonnonvoimat, pakota keskeyttämään operaatiota, näinkin on tapahtunut.

Seuraa operaation uutisointia, annettuja dx vihjeitä, ja lokien julkistuksia tarkasti ja päättele siitä oman asemasi suorituskykyysi ja aikatauluusi sopiva hetki. Jos pedition käyttää Clublog palveluja niin tässä hyvä linkki jolla OH yhtyteyksien ajankohdat ja lukumäärät selviää.

http://www.clublog.org/charts/?c=EP6T

Propagation suggestions for EP6T from FINLAND

Ja tätä klikkaamalla avautuu bandeittain OH-asemien lukumäärä kelloajoittain heidän lokissaan. Tässä esimerkissä EP6T tilanne.

Seuraa keliennusteita

Ennuste Navasalle K1N
http://voacap-optimaalinen-antenni.blogspot.fi/

Tai tee Voacapin avulla oma tarkka ennuste.

On tietysti hyvä tietää milloin minulta on parhaat kelillinen olosuhde, kohteeseen.

Maantieteelinen keli maximi kohteeseen ja minä

Mutta ainakin yhtä tärkeä huomio on kutsuvien asemien lukumäärä ja heidän signaalinsa voimakkuus kohteessa.Turhauttavaa on kutsua tuntikaupalla oletetulla  s 9 signaalilla jos etelä- tai länsi EU menee sinne plus 20-30 db. Operaattori ottaa käytännössä helposti luettavat isot signaalit päältä, ja sinä jäät aina sinne jalkoihin, vaikka kuinka seuraisit operaattorin toimia.

Asemat menee ohi sen kuuluisan toteamuksen mukaan, oikealta ja vasemmalta ja samalta taajuudelta signaalisi ei vain riitä.

Kelipiikin maximin maantieteellinen paikka selviää nopeasti kuuntelemaalla vain pileuppia, mille maantieteelliselle alueelle  vasta-asemat sijoittuvat.

Myös  Aurora ennusteen on syytä huomioida.

EP6T Nyt se on ohi 27.1.2015

The last QSO was logged @03h08 on 40m today. A total of 68098 QSO's are logged. The log has been fully uploaded to clublog.  It was a moving 9 days of operation. We all thank you for making a QSO with us, and sharing the excitment. We are now packing all gear.
 
73's from the EP6T team

http://www.rockall.be/

Linkki

Ale kirjojen hyllystä tarttui mukaan, yli 500 sivuinen.

Berliini 1945 Antony Beevor isbn 978-951-0-39502-8

http://www.helsinki.fi/historia/yhdistys/arviot2003/beevor.htm

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi


 

Ei kommentteja: